Економіка

Житомирська область вже подала до Мінрегіону 63 проекти для фінансування з держбюджету

23 November 2015, 12:57

 Житомирська область вже подала до Міністерства регіонального розвитку 63 проекти, які можуть фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

«Для здійснення прозорого відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, Мінрегіоном розроблена Оn-line платформа ДФРР (http://dfrr.minregion.gov.ua/). На цій платформі розміщено: нормативно-правову базу, перелік інвестиційних програм і проектів в розрізі регіонів з визначенням їх статусу та описом»,- цитує слова начальника управління впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва Надії Бондарчук прес-служба Мінрегіону.

Бондарчук нагадала, що фінансування проектів здійснюється за умови відповідності пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та планам заходів з їх реалізації.  Інвестиційні проекти, які сприяють співробітництву територіальних громад повинні мати договір внесений у реєстр. Підтримка  добровільно об’єднаних територіальних громад відбувається за умови  внесення їх до державного реєстру як юридичні особи публічного права.

«Всі інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку мають відповідати визначеним законодавством напрямам спрямування коштів Державного фонду регіонального розвитку»,- додала Надія Бондарчук.

Під час круглого столу «Залучення фінансування для реалізації проектів у сфері енергоефективності»  начальник управління впровадження та моніторингу  пріоритетних проектів будівництва закликала органи місцевого самоврядування активніше долучатися до розробки інвестиційних проектів у сфері енергоефективності та енергозбереження, які можуть бути реалізовані у 2016 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

На оn-line платформі ДФРР зареєстровано 63 проекти від Житомирської області, які були подані в 2015 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі