Політика

Народний депутат просить МВС розібратися з міліцейськими ГАЗами, які продавали на запчастини у Житомирі

23 November 2015, 15:24

 Народний депутат від Житомира Борислав Розенблат (фракція Блок Петра Порошенка) просить міністра МВС Арсена Авакова, його заступника Еку Згуладзе та Генпрокуратуру розібратися з міліцейськими автівками, які потрапили на авторинок у Житомирі.

Депутатський запит, який направив Розенблат, на своїй сторінці у фейсбук опублікувала помічник нардепа Юлія Чепюк.

«За словами активістів, людина, яка їм представилася новим власником цих автомобілів, повідомила, що «газелі» були списані для утилізації керівництвом УДАІ м.Києва у зв’язку з розформуванням служби ДАІ і розпродані. Він купив кожен автомобіль за 15 тисяч гривень... На переконання активістів, ці автомобілі знаходилися у хорошому стані (рік випуску – 2007) і після ремонту могли бути направлені в зону АТО на потреби військових, а не на утилізацію», - йдеться у депутатському зверненні.

Борислав Розенбат просить надати інформацію щодо вартості та віку списаних автівок, пояснити підстави їх списання та відповідність процедури нормам чинного законодавства України.

Хто і як виявив на авторинку у Житомирі списані міліцейській автомобілі, Юлія Чепюк детально описала у своєму блозі на Житомир.info.

«Мабуть, в ДАІ міста Києва забули, що в країні війна. Бо як можна пояснити те, що майже нові автівки «списують» і продають за безцінь, замість того, аби відправляти їх в зону АТО? Але навіщо оголошувати аукціон чи пропонувати їх волонтерам (я впевнена, що знайшлося б не мало людей, готових за такі гроші купити авто для військових), але ж ні… Волонтери відкатів не дадуть… Нова резина, цілі фари, м’які сидіння і навіть укомплектовані аптечки… З самого ранку 4 листопада на житомирському авторинку на деталі розбирали чотири майже нові «газельки», - пише помічниця народного депутата.

Фото з блогу Юлії Чепюк

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі