Спорт

Президент МФК «ІнБев» Костянтин Кожанов: Маємо всі шанси потрапити в трійку призерів Екстра-ліги

23 November 2015, 16:23

Цієї осені міні-футбольний клуб «ІнБев» з Житомира, об’єднавши зусилля з луганським «ЛТК» та «Київ-НПУ», заявився в Екстра-лігу. Відтак житомиряни змогли побачити поєдинки вищої футзальної ліги країни, а в наше місто навіть приїздив грати один з грандів європейського футзалу – харківський «Локомотив». 

Перше коло Екстра-ліги «ЛТК-ІнБев-НПУ» завершив на шостій позиції, зберігши шанси потрапити в четвірку кращих команд чемпіонату. 

Перед стартом ІІ кола Екстра-ліги президент МФК «ІнБев» Костянтин Кожанов розповів про успіхи та невдачі клубу на старті сезону, а також про перспективи команди і житомирського футзалу.

- Як оцінюєш успіхи ЛТК-ІнБев-НПУ в першому колі Екстра-ліги?

- Початок для нас був невдалим, але ми цього чекали. Команда нова, гравці «притирались» один до одного. Багато молодих гравців, частина з яких вже мали досвід участі в Екстра-лізі, але в частини його не було. Мабуть, підготовчий цикл зайняв трохи більше часу, ніж ми планували. І на перші тури ми десь ще не були готові на 100%. Але в подальшому результат прийшов. 

- Тобто, ви передбачали, що так буде спочатку?

- Десь так. Хіба що результат першої гри (з "Титан-Зорею», - прим. ред.) був наслідком, скоріше, хвилювання. А в подальшому ми грали з лідерами українського футзалу. А вже з Рівного почався прогрес і перемоги. Почали брати очки, які, по результатам І кола, дають нам можливість достойно звершити етап і вийти в плей-офф.

- На старті ви не розголошували на загал ті завдання, які ставляться перед командою. Чому?

- Спочатку хотіли подивитися, що в нас вийде. 

- Зараз вже можна їх озвучити?

- Так. Ми хочемо вийти у фінал Кубку України і потрапити в трійку призерів Екстра-ліги.

- Враховуючи результати І кола Екстра-ліги, ці завдання лишаються досяжними?

- Звісно. В першому турі другого кола «Титан-Зоря» програла. Нас досі розділяють всього три очки. Наступний тур ми граємо з ними в Покровському. То буде одна з найважливіших ігор ІІ кола, я вважаю. Якщо переможемо, то в нас є шанс їх наздогнати і в подальшому піднятися вище. 

- Які зміни відбулися в команді після першого кола?

- Ми намагаємося долучати в першу чергу молодих гравців. Валерій Туркін приїздив в Житомир на матчі чемпіонату міста. Продивлявся до гравців. Був на багатьох іграх. Вже почав тренуватися з першою командою Богдан Мосійчук. Ми плануємо дозаявляти його в Екстра-лігу. Дивимося ще на Сергія Горностая. Є ще 2-3 чоловіки з інших команд, які не грають в чемпіонаті міста. Ми теж за ними слідкуємо, і в майбутньому вони, можливо, посилять склад нашої команди в Екстра-лізі.

- Які домашні матчі в другому колі плануєте зіграти в Житомирі?

- Все залежатиме від турнірної ситуації, яка складатиметься на той момент. 

- Але принцип «половину ігор в Житомирі, половину – в Києві» збережеться?

- Він має бути збереженим. Але зараз не скажу, кого де будемо приймати. Все також залежатиме від залу. Якщо він відповідатиме зараз вимогам, то, скоріш за все, найближча домашня гра буде в Житомирі.  

- «ІнБев» грає в чемпіонатах України  вже третій сезон, і з кожним роком кількість житомирян у її складі зменшується. Чи можливе повернення до повністю житомирської команди?

- Це моя мрія – створити команду, яка буде представляти Житомир і складатися з житомирян. До цього прагну. 

- Чому зараз це неможливо?

- Перша проблема – спортивний зал. Він не відповідає рівню чемпіонату України в Екстра-лізі.  Друга проблема – брак молодих гравців. Третя проблема – економічна нестабільність, яка спонукає партнерів мінімізувати витрати. Зараз всі більш відповідально ставляться до бізнесу і не хочуть його втратити. Але ми працюємо.

Спортивний Житомир

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі