Політика

Депутат Житомирської облради хоче побудувати у рідному селі меморіальний комплекс загиблим бійцям

24 November 2015, 11:36

21 листопада, в день другої річниці Майдану, в селі Червона Волока Лугинського району Житомирської області сотні людей зібралися для вшанування пам'яті загиблих земляків, які ціною власного життя захищали Україну від агресора.

Поіменно згадали всіх нових Героїв, портрети яких були розміщені на фоні державного прапора. В малочисельному Лугинському районі за шість хвиль мобілізації призвано 162 військовослужбовців, серед який 65 безпосередньо перебували в зоні АТО. На жаль, 11 лугинчан не повернулися живими.

Депутат Житомирської обласної ради Андрій Озерчук, уродженець села Червона Волока Лугинського району, ініціював створення у рідному селі меморіального комплексу загиблим воїнам АТО.

У своєму зверненні Андрій Озерчук наголосив на необхідності захисту інтересів учасників АТО та їх родин, а також постійній підтримці тих сімей, які через війну втратили батька чи сина.

Аби морально підтримати земляків, на запрошення депутата приїхав Академічний ансамбль Збройних Сил України пісні та танцю за участю багатьох заслужених артистів.

Зі слів керівника ансамблю Дмитра Антонюка, за час антитерористичної операції колектив дав понад 100 концертів в зоні бойових дій. Саме там, під кулями, народжувалися нові пісні, виконання яких викликало неймовірні емоції в присутніх на концерті.

Вже у перший день громада села зібрала щонайменше 7 тисяч гривень на будівництво меморіального комплексу. Збір коштів продовжується.

Прес-служба депутата обласної ради Андрія Озерчука

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі