Події

У Житомирі фірму «виселили» з державного майнового комплексу через борги за оренду

24 November 2015, 14:46

Прокуратурою Житомирської області забезпечено виконання судового рішення, постановленого у справі за позовом прокуратури про розірвання договору оренди з ТОВ «Український вірусологічний центр» та повернення майна вартістю 4,2 млн грн з незаконної оренди.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«У 2009 році Регіональним відділенням Фонду держмайна України в Житомирській області укладено із ТОВ «Український вірусологічний центр» договір оренди цілісного майнового комплексу Житомирського філіалу - структурного підрозділу Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів вартістю понад 4 млн 276 тис грн. Однак, усупереч вимогам чинного законодавства про оренду державного і комунального майна та умовам договору, з вересня 2011 року товариство припинило сплачувати орендну плату, унаслідок чого накопичився борг на суму майже 782 тис грн», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура області, в інтересах держави, заявила позов про розірвання договору, припинення оренди та сплати заборгованості, який задоволено господарським  судом Житомирської області. 

Наразі цілісний майновий комплекс вартістю 4,2 млн грн у Житомирі повернуто з незаконної оренди та передано на баланс державного підприємства «Спецагро». Рішення суду про стягнення заборгованості на суму майже 782 тис грн перебуває на виконанні, - інформує прокуратура.

В інтернеті є інформація, що ТОВ «Український вірусологічний центр» зареєстрований у Житомирі по вулиці Вересівський Шлях (неподалік від Житомирського аеропорту та вулиці Саєнка, в напрямку села Вереси Житомирського району - ред.) і займається виробництвом фармацевтичних препаратів. 

У Національному реєстрі судових рішень йдеться про ухвалу господарського суду Житомирської області від 2013 року затвердити у березні 2013 року вкладання мирової угоди між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Житомирській області (м. Житомир, вул.1 Травня, 20) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Український вірусологічний центр" (Житомир, вул. Вересівський шлях, 15). 

У тексті мирової угоди зазначалось, що вона «укладається враховуючи часткове погашення Відповідачем заборгованості з орендної плати в розмірі 40000,00 грн (сорок тисяч гривень) згідно платіжного доручення №0000000001 від 26.02.2013 та намірів погасити повністю існуючу заборгованість з орендної плати в розмірі 264504,21 грн та пені в розмірі 31345,56 грн до 30 квітня 2013 року».

Однак, як пояснили Житомир.info в прокуратурі Житомирської області, тоді «Український вірусологічний центр» не виконав умов мирової угоди та не погасив борг, що й призвело до нинішнього стану речей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі