Економіка

Для садочків Коростеня хочуть закупити 52 тисячі яєць за ціною майже 20 грн за десяток

24 November 2015, 16:55

Відділ освіти Коростенського міськвиконкому Житомирської області провів тендер на закупівлю 52000 курячих яєць І категорії для 22 дошкільних навчальних закладів міста.

Оголошення про результати відкритих торгів опубліковане на сайті Державних закупівель.

У торгах взяли участь ТОВ «Продцентр – плюс»  з Коростеня, фізична особа-підприємець Приймак Валентина Миколаївна з Овруча та товариство «Продцентр» з Житомира.

Останнє і визнали переможцем тендеру, зважаючи на найнижчу вартість пропозиції - 102440 грн. з ПДВ, або 19,7 грн за десяток яєць. Конкуренти переможця пропонували десяток яєць за 24,6 грн та 22,4 грн.

Нині у житомирських маркетах десяток яєць 1-го сорту коштує від 19,5 до 24 гривень, ціна десятка домашніх яєць на ринках сягає 40 гривень.

Таким чином, житомирське товариство до 31 грудня 2015 року має поставити у кожен з 22 дитсадків Коростеня обумовлену кількість яєць, причому у договорі зазначено, що учасник має гарантувати зменшення цін на товар у випадку зменшення ринкових цін на яйця.

У технічних умовах значиться, що яйця повинні мати сертифікат якості, бути правильної форми, цілими та мати природний запах. Шкаралупа яєць повинна бути без видимих змін структури, чистою, без кров'яних плям та посліду. Білок має бути чистим, без помутніння, в'язким, прозорим, безкольоровим або з жовто-зеленуватим відтінком, жовток - чистим, в'язким, рівномірно забарвленим у жовтий або оранжевий колір, зародок - без ознак розвитку.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 жовтня 2015 року у Коростені місцеві підприємства за рахунок міського бюджету відновили безкоштовне харчування школярів, бо фірма, яка виграла тендер, не підписала договір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі