Україна

У Криму для дітей оголосили канікули

25 November 2015, 09:37

У Криму через припинення поставок електрики з України, припинена робота великих промислових підприємств, для дітей оголосили позапланові канікули до 30 листопада.

Про це повідомляє "ТАСС".

На лінії не вийшли тролейбуси - тимчасово закрито підприємство "Кримтролейбус". Не працюють також "Пневматика", "Сімферопольсільмаш", Сімферопольські ремонтно-механічний і електротехнічний заводи, машинобудівний "Прогрес", пивобезалкогольний комбінат "Крим", виробниче об'єднання "Кримпласт", електромеханічне підприємство "Фірма Селма", винний завод "Діоніс", оборонний завод "Фіолент" і компанія "Зоря".

Майже всі вони є стратегічними підприємствами і найбільшими платниками податків до бюджету анексованого Криму.

Повідомляється, що при цьому соціально значущі об'єкти будуть забезпечені електроенергією в повному обсязі.

Також з 07:00 по Києву повинні почати застосовуватися нові графіки віялових відключень електроенергії.

Як відомо, вже кілька днів Крим залишається без світла: 20 листопада невідомі пошкодили опори ліній електропередач в Херсонській області неподалік від кордону з півостровом, а 21-го були підірвані ще дві електроопори. Унаслідок цього анексована Росією територія півострова залишилася повністю відрізана від української електрики.

До того ж, кримськотатарські активісти, які вже тривалий час здійснюють продовольчу блокаду півострова, перешкоджали відновленню ліній електропередач.

Вранці 24 листопада ремонтна бригада "Укренерго" почала заміну зруйнованої опори лінії електропередач 220 кВ "Каховка – Титан", за якою електроенергія може подаватися до Криму і двох районів Херсонської області.

"Укренерго" повідомляло, що електропостачання Криму частково відновлять 25 листопада. 

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі