Україна

Росія зупинила поставки вугілля до України - ЗМІ

25 November 2015, 10:21

 Російське вугілля перестало проходити кордон між РФ і Україною 24 листопада.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на джерело в одній вугільній компанії.

Як повідомляється, офіційної заборони на експорт російського вугілля в Україну поки не введено, але влада РФ вже пригрозили відповісти на зупинку поставок електроенергії до Криму.

"І енергетичне, і коксівне вугілля на адресу українських споживачів не пропускає митниця", - повідомило джерело видання в одній з вугільних компаній.

Це підтвердили і співрозмовники серед операторів.

Але, уточнює один з них, транзит вугілля через Україну йде нормально. Інше джерело у вугільній галузі вважає, що пов'язувати заяву міністра Новака і складності з експортом рано: бюрократія з обох боків кордону в цілому погіршилася.

Як повідомило виданню джерело, близьке до Міністерства енергетики України, запаси вугілля становлять 2 млн тонн і їх вистачить не більше, ніж на місяць.

Основні поставки вугілля йшли з "неконтрольованих територій".

Раніше, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Росія може припинити постачання вугілля в Україну у відповідь на зупинку електропостачання Криму.

Як відомо, 21 листопада припинилося постачання української електроенергії в окупований Росією Крим через підрив електроопор у Херсонськійобласті. Наразі півострів майже повністю знеструмлений.

Нагадаємо, імпорт вугілля з Росії за дев'ять місяців скоротився на 31%, до 3,7 млн тонн.

Економічна правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі