Україна

Лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк знявся у фільмі «Справжня Русь»

25 November 2015, 11:57

 В наступному році українські телеглядачі матимуть змогу побачити документально-ігрову стрічку «Справжня Русь», у рамках якої відомі українські письменники, музиканти, телеведучі, історики розкажуть маловідомі факти про реальне походження Московського князівства і відмінностях між Київською Руссю та Московією.

Про це повідомляє PR-агенція YULA 

Ідея створення документально-ігрового кіно про походження Росії та індивідуальності розвитку України належить представникам української діаспори в США, зокрема Леоніду Матеушу.

Режисером фільму виступив Артур Якубов. Він зазначив, що у фільмі глядачі дізнаються про те, що росіяни більшою мірою є нащадками фіно-угорських племен, ніж слов’ян. Стрічка також розвінчає міф, що українська мова є діалектом російської й підкреслить індивідуальність походження і розвитку української культури.

Свій погляд на дану тему у фільмі висловив фронтмен гурту «ТІК» - Віктор Бронюк. Це були перші зйомки музиканта в повнометражному документально-ігровому кіно.

Окрім нього, героями документальної частини картини стали Левко Лук’яненко, Анатолій Криволап, В’ячеслав Корнієнко, Любомир Гузар, Василь Шкляр, Сергій Притула, брати Капранови та інші. Фільм спочатку покажуть на території США – вже в грудні цього року. А на початку 2016-го кіно зможуть подивитися українські глядачі.

Нагадаемо, 29 листопада о 21:00, в столичному клубі DockerPub, гурт "ТІК" представить свій новий четвертий альбом «Люби ти Україну!», присвячений десятиріччю гурту «ТІК».

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі