Культура

Житомирський «Театр життя» присвятив виставу Володимиру Шинкаруку. Фоторепортаж

25 November 2015, 12:25

Соціально-інтерактивний «Театр життя» в Житомирському державному університеті ім. Івана Франка 24 листопада зіграв виставу, присвячену Володимиру Шинкаруку.

Володимир Федорович був одним із авторів сценарію вистави «Не боятися життя».

На сцені зібралось кілька поколінь акторів.

«Сьогоднішня наша вистава це вистава - посвята нашому дорогому другові, товаришу, наставнику, людині, яка допомагала нам робити перші кроки в театральній діяльності, людині, яка подарувала нам першу виставу, яку ви сьогодні й побачили. Ми подумали, що було б правильно і розумно долучитися і віддати шану Володимиру Федоровичу Шинкаруку. Крім того, вистава «Не боятись життя» зібрала сьогодні на сцену кілька поколінь наших акторів: це студенти - випускники, які змогли до нас приїхати і прочитати певні ролі, це студенти, які є сьогодні і добре знали Володимира Федоровича, який надихав їх в їхній професійній діяльності, і це студенти - першокурсники, які через слово, яке говорилося на сцені, змогли так чи інакше доторкнутися до творчості такої дорогої для нас людини», – зазначила керівник театру Інна Палько.

Актори театру згадують настанови та поради Володимира Шинкарука.

«Була генеральна репетиція і пам’ятаю, ми виступаємо на сцені, репетируємо, готуємося, в залі темно, ніхто не бачить чи хтось заходить чи не заходить і виявляється, в цей момент в двері заходить Володимир Федорович Шинкарук. І він просидів в залі всю генеральну репетицію, нічого не казав. А ми собі розслаблено, якби ми знали, що в залі сидить Володимир Шинкарук ми б переживали, старалися б краще грати, тому що думка Володимира Федоровича для акторів «Театру життя» завжди була важливою через те, що це один із зачинателів і людина, яка дала нам дуже великий поштовх. І коли вкінці ми дограли до фіналу, Володимир Федорович так встав із задніх рядів і каже: а тепер я вам розкажу, як ви зіграли і що правильно, а що треба змінити. Для мене Володимир Федорович був другом, наставником, навіть не можу казати слово «був». Нам дуже приємно, що на виставу прийшла дочка Володимира Федоровича Іра Шинкарук. Побачити її в нашому залі це те ж саме, що й побачити Володимира Федоровича», – розповіла акторка театру Марина Єнжиєвська.

Володимир Шинкарук – заслужений діяч мистецтв України, почесний громадянин Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, після тяжкої хвороби помер відомий житомирянин Володимир Шинкарук. Більше тисячі людей прийшли до театру, щоб попрощатися з почесним громадянином Житомира Володимиром Шинкаруком.

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі