Влада

У Житомирській області хворих з гострим коронарним синдромом не будуть везти в обласну лікарню – немає медпрепаратів

25 November 2015, 14:18

 В управлінні охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації призупинили започатковане на початку листопада удосконалення надання висококваліфікованої медичної допомоги хворим кардіологічного профілю.

Наказ про тимчасову відміну дію відповідного наказу 17 листопада підписав начальник управління Олександр Торбас.

«В зв’язку з відсутністю в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевскього виробів медичного призначення, закуплених за кошти державного бюджету, для надання спеціалізованої медичної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом наказую тимчасово призупинити дію пунктів 1, 2, 3 наказу УОЗ від 02.11.2015 №1264 «Про вдосконалення надання медичної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом». Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою», - йдеться у документі за підписом Торбаса.

Наказ від 2 листопада 2015 року мав покращити якість лікування хворих з гострим коронарним синдромом, підвищити ефективності медичної допомоги та її доступності для населення області.

У пунктах наказу, які відмінили, йшлося про забезпечити транспортування пацієнтів з гострим коронарним синдромом з елевацією сегмента ST, які знаходяться на відстані до 100 км від м. Житомира, до відділення рентген-ендоваскулярної хірургії та інтервенційної радіології обласної клінічної лікарні ім.О.Ф. Гербачевського для проведення ургентних черезшкірних коронарних втручань у максимально короткий термін (до 2-х годин з моменту першого контакту пацієнта з медичним персоналом).

В обласні лікарні повинні були забезпечити раціональне використання лікарських засобів та виробів медичного призначення, закуплених централізовано МОЗ України за державні кошти за напрямом централізовані заходи із запобігання та лікування  серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань у частині «Централізована закупівля лікарських засобів та виробів медичного призначення для закладів охорони здоров’я для забезпечення лікуванням хворих із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями» для надання допомоги насамперед пацієнтам з ГКС і елевацією сегмента ST.

У п.3 було доручення головним лікарям ЦРЛ, ЦРП, ЦМЛ, райміськТМО, центрів ПМСД: активізувати роботу кардіологів, терапевтів, лікарів загальної практики-сімейної медицини щодо виявлення хворих з гострим коронарним синдромом, своєчасним направленням їх в обласну клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського для надання спеціалізованої медичної допомоги; забезпечити доліковування та реабілітацію хворих з гострим коронарним синдромом в лікувально-профілактичних закладах за місцем проживання після інтервенційного лікування в обласній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

За інформацією управління охорони здоров’я, у Житомирській області в 2014 році зареєстровано 900 випадків інфаркту міокарда, серед них – 712 з елевацією сегмента ST, що становить 88,2 на 100 тис. населення, смертність – 20,2 на 100 тис. населення. При цьому, показник летальності від інфаркту міокарда по області становить 14,4 %.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2015 року в Житомирській обласній лікарні відкрили сучасний кардіохірургічний центр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі