Події

У Житомирській області чоловік підрізав співмешканку біля сільмагу

26 November 2015, 09:15

У селі Хомутець Брусилівського району Житомирської області 60-річний чоловік поранив ножем свою співмешканку.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«24 листопада до Брусилівського відділення поліції надійшло повідомлення від 19-річної жительки с. Хомутець про поранення вітчимом її матері. На місці події правоохоронці з’ясували, що біля сільмагу між 52-річною місцевою жителькою та її 60-річним співмешканцем виник конфлікт, у результаті якого чоловік ударив жінку ножем у живіт. Потерпілу було терміново госпіталізовано», - йдеться у повідомленні.

Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та розпочато кримінальне провадження.

За інформацією поліції, у 2015 році правоохоронці зареєстрували 25 тяжких злочинів, скоєних на території нашої області на сімейно-побутовому ґрунті, серед них убивства та нанесення тяжких тілесних ушкоджень. За 10 місяців відділи поліції здійснили декілька тисяч виїздів на родинні конфлікти. У результаті до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї притягнено понад 3 тисяч 700 осіб, винесено 118 захисних приписів стосовно осіб, які вчинили назване правопорушення повторно, ще понад 140 чоловіків направлено на проходження корекційних програм.

Як повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області Юрій Лебідь, сьогодні на обліках перебуває майже 2,7 тисяч осіб, які вчиняють насильство у сім’ях, з них близько 2,4 тисяч - чоловіки.  

З 25 листопада по 10 грудня поточного року в Україні триває Всесвітня акція «16 днів проти гендерного насильства», спрямована на привернення уваги до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій щодо запобігання насильству та захисту прав жінок в Україні, - інформує прес-служба.

Також поліція радить не боятися вголос заявляти про те, що вас ображають, і радить наступне:

- не намагайтеся відповідати агресією на агресію домашнього дебошира, не підвищуйте на нього голос, не демонструйте свого озлоблення та спробуйте контролювати свій емоційний стан;

- намагайтеся говорити з кривдником максимально спокійно, зрозуміло, чітко передаючи свої почуття і переживання. При цьому ваші жести та міміка не повинні викликати агресії з боку кривдника;

- не мовчіть! Розкажіть про свою проблему рідним, близьким, друзям (людям, яким довіряєте найбільше) та обов’язково зверніться за допомогою до спеціалістів;

- намагайтеся уникати суперечок у ванній кімнаті, на кухні, де є гострі та ріжучі предмети. Якщо суперечки уникнути не вдається, намагайтеся знаходитися в кімнаті так, щоб у разі необхідності можна було би легко вийти;

- домовтеся із своїми сусідами, щоб вони викликали поліцію у випадку, коли почують крик з вашого помешкання;

- заховайте запасні ключі від квартири (машини) так, щоб можна було б взяти їх і швидко покинути помешкання у разі небезпеки. Заздалегідь знайдіть місце, куди зможете піти у разі небезпеки.

- зверніться за допомогою до правоохоронних органів: зателефонуйте за номером 102. У відділку чи відділенні поліції ви отримаєте направлення на проходження судово-медичної експертизи у разі наявності тілесних ушкоджень. Висновок експерта засвідчить ступінь тяжкості нанесених побоїв та стане вагомим доказом у суді.

Як повідомляв Житомир.info, у передмісті Житомира сини забили до смерті батька-вбивцю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі