Влада

Депутати звернулись до Верховної Ради та Кабміну: просять виділити кошти, щоб студенти Житомирського військового інституту могли довчитися

26 November 2015, 15:55

На сесії Житомирської обласної ради 26 листопада депутати схвалили текст звернення до  Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо врегулювання проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням функціонування Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова.

Проект рішення винесла на голосування голова облради Анжеліка Лабунська.

«Я вже вам розповідала, що в нас є проблема, що прийнято рішення, щоб взагалі цивільні спеціальності прибрати з інституту, але залишилося невирішеним питання студентів другого, третього, четвертого курсів. Їм треба закінчити навчання, це 215 студентів. Проект рішення є, тому я прошу проголосувати про звернення до Кабінету міністрів України та Верховної Ради, що, коли будуть приймати бюджет, урахувати пропозиції стосовно виділення стипендій, там не такі великі суми, в цьому році там чотири з чимось мільйона. Прошу проголосувати», – сказала  Анжеліка Лабунська.

«За» проголосували 55 депутатів з 60 присутніх на сесії.

«З метою збереження навчального закладу, зняття соціальної напруги серед студентів та працівників просимо сприяти у розгляді та погодженні проекту розпорядження Міністерством фінансів України та Міністерством юстиції України, вирішенні питань щодо завершення  підготовки цивільних фахівців, які навчаються у ЖВІ за державним замовленням, погодженні проекту розпорядження бюджетним комітетом Верховної Ради України для уникнення погашення бюджетних коштів у 2015 році, виділених на підготовку студентів у ЖВІ, прискоренні підготовки проекту рішення Кабінету Міністрів України щодо затвердження бюджетних призначень для підготовки студентів у ЖВІ у 2015 році, введенні в дію Порядку підготовки фахівців у вищих військових навчальних закладах для інших Міністерств і відомств», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, відповідно до договору про завершення підготовки студентів за державним замовленням Міністерства освіти та науки України в ЖВІ від 30 вересня 2015 р., укладеного між Міністерством освіти і науки України та Міністерством оборони, передбачено забезпечення підготовки студентів цивільних спеціальностей лише до 31 грудня 2015 року.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі студенти військового інституту вийшли на пікет до ОДА і готові пікетувати Міністерство освіти і науки. 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі