Політика

Конфлікт з обранням депутата Житомирської облради: БПП проводить перевірку, правоохоронці розбираються, Лабунська не коментує

26 November 2015, 18:59

 Протоколи з результатами голосування за кандидатів в Житомирську облраду по виборчому округу № 33 підроблені – про це заявляють депутати Радомишльської районної ради. Депутат райради Василь Тужик (Демократична партія України) каже: кандидат від провладної партії Анатолій Павленко виграв вибори, бо йому в незаконний спосіб додали голосів.

«Є різниця в протоколах: між першим протоколом з мокрими печатками і кінцевим протоколом, який був зданий в обласну виборчу комісію. Сьогодні в мене є підписи членів районної виборчої комісії, поки що це шість членів районної виборчої комісії, які стверджують, що абсолютно різняться голоси. Додано одному з кандидатів в депутатів, а нині вже депутату обласної ради 220 голосів і додано 3% від загальної кількості», - каже депутат Радомишльської районної ради Василь Тужик.

Сам Анатолій Павленко на сесію Житомирської обласної ради 26 листопада не з’явився. Щоб дізнатись його позицію ми зателефонували депутату.

«Зараз цим питанням займаються правоохоронні органи. Хай вони дадуть вам коментар. Я не хочу влазити у бруд, яким хтось поливає, або комусь дуже цікаво. Влазити в якісь внутрішні стосунки, мої і певних людей, воно вам не потрібно і я не збираюсь це озвучувати. Для цього є компетентні органи, вони зроблять всі перевірки і ви отримаєте достовірну інформацію. Це все, що я вам можу сказати. Що я вам буду говорити чи не говорити - ви все одно будете повертати так як вам вигідно або як вам замовилицю інформацію», - сказав телефоном депутат обласної ради від БПП Анатолій Павленко. 

Не дає оцінки цій ситуації і голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська.

«Я не хочу коментувати. Є правоохоронні органи. Давайте ми навчимося на Житомирщині, хоча б в обласній раді – чоботар повинен шити чоботи. Є правоохоронні органи, нехай вони розбираються, є комісія. Якщо факти будуть встановлені – хай розбираються з цим органи, які компетентні. Я не можу прокоментувати, я не знаю цю ситуацію, тому це не є компетенцією голови обласної ради», - каже голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська.

Чи було порушено виборче законодавство повинні встановити правоохоронні органи – вважає народний депутат України від Блоку Петра Порошенка Борислав Розенблат. Нардеп переконаний: не можна призначати винних до рішення суду.

«Те, що ми повинні розібратись в цьому питанні - це так. І я от приготував звернення до прокурора, до міліції, УМВС, і до СБУ, що треба перевірити цей факт. І якщо він підтвердиться, то це звісно неприємний факт і пляма на нашій партії, але факт в тому, що ми цю людину доведемо до кримінального провадження. Тобто, ми ніколи в житті не бажали вигравати вибори таким чином і для нас найголовніше – це честь і гідність», - переконує народний депутат України Борислав Розенблат.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, який очолює територіальну організацію партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», каже: вже розпочали внутрішньопартійну перевірку.

«Зараз ніяк поки не можу прокоментувати. Ми зараз перевіряємо ці дані і, якщо ці дані підтвердяться, ми будемо вимагати складання депутатського мандата. Це рішення прийнято, і воно однозначно», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у Радомишлі представники Демократичної партії виявили підробку протоколів з результатами голосування за кандидатів в облраду і звернулися до правоохоронних органів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі