Влада

Володимир Ширма і Наталія Рибак стали заступниками голови Житомирської обласної ради

26 November 2015, 19:20

 26 листопада на сесію обласної ради сходяться депутати, на кабінетах заступників голови облради порожні таблички. Сьогодні на ці посади мають обрати нових людей.

Засідання починають з обрання першого заступника. Анжеліка Лабунська вносить пропозицію обрати на цю посаду депутата Володимира Ширму (БПП). Кандидату дають можливість звернутися до депутатів.

«Ми всі прийшли сюди в обласну раду для того, щоб працювати на благо нашої громади. Тому, якщо буде ваша довіра, я прикладу всі зусилля для того, щоб консолідувати роботу обласної ради і вирішувати ті проблеми, які сьогодні ставить життя перед нашими громадянами», - говорить Володимир Ширма.

Голова обласної ради оголошує перерву, під час якої депутати шляхом таємного голосування обирають першого заступника. Порахувавши голоси, голова лічильної комісії оголошує результат: за Володимира Ширму проголосувала більшість – 55 депутатів (всього в облраді 64 депутати).

На посаду заступника голови облради претендує двоє кандидатів: Сергій Крамаренко від Радикальної партії Ляшка і Наталія Рибак від Опозиційного блоку. Кандидати озвучують присутнім свої короткі біографії.

«Сам я з Олевська, 12 років працював в Олевську керівником фарфорового заводу, працював у Лугинській РДА і в Олевській адміністрації першим заступником. Маю багато ідей, маю багато задумів стосовно реалізації цих ідей, буду вдячний, якщо підтримаєте і впевнений, що я вас в цьому плані не підведу», - говорить Сергій Крамаренко.

«Я народилася в місті Коростишеві Житомирської області, навчалась в Хмельницькому. З 84-го року я проживаю у Житомирі. Я маю 22 роки виробничого стажу, працювала помічником народного депутата, працювала першим заступником голови Черняхівської РДА, працювала головою Черняхівської районної ради. З 2011 року я – член делегації України місцевого самоврядування Ради Європи. Я знаю, що таке місцеве самоврядування, я знаю, які виклики, проблеми стоять перед ним. Якщо ви мені довірите, я з гордістю виконаю всі ті потреби для громади Житомирщини», - розповідає Наталія Рибак.

Депутати знову голосують. 17 голосів віддають за представника від Радикальної партії Олега Ляшка, 41 – за кандидатуру від Опозиційного блоку. Заступником голови Житомирської обласної ради обирають Наталію Рибак.

Голова облради Анжеліка Лабунська сподівається: сьогоднішнє голосування є ознакою того, що новий склад обласної ради працюватиме конструктивно і без політичних чвар.

«Я думаю, що сьогодні ми показали приклад, що у нас всі 60 депутатів були зареєстровані, сьогодні 60 депутатів приймали участь у голосуванні, що у нас, слава Богу, люди не помилилися, обрали відповідальних депутатів», - каже вона.

Анжеліка Лабунська анонсувала, що на найближчій сесії депутати візьмуться за прийняття обласного бюджету.

Фоторепортаж про обрання заступників дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі