Події

Затримані у Житомирській області браконьєри погрожували поліцейським «гучними» прізвищами

27 November 2015, 09:10

У Житомирський області киянин з друзями організували нічне полювання з тепловізорами.

Про це Житомир.info розповіли у прес-службі Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«У ніч на 25 листопада власником мисливських угідь, які знаходяться в Малинському районі Житомирської області спільно з громадським інспектором Державної екологічної інспекції під час рейдових заходів виявлено автомобіль марки Toyota, який рухався по польових дорогах та лісових масивах з увімкненим світлом та встановленим на даху автомобіля три прилади нічного бачення (тепловізори), що свідчило про те, що особи, які знаходились в автомобілі проводили нічне полювання, що є забороненим», – розповіли у прес-службі Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

Затриманий автомобіль було заблоковано. В автівці було виявлено вбитого зайця, який у подальшому невідомими особами було викинуто неподалік автомобіля.

«Коли ми їх зупинили, вони відмовлялися відкривати автомобіль для огляду. У райвідділку, в присутності понятих був огляд, але що нас обурило, так це те, що огляд був поверхневий: на задніх сидіннях сиділо 2 чоловіка. Були знайдені 2 стрілець зброї, на них були встановлені тепловізори, і в рюкзаку ще один, що встановлено на дах. Візуально було видно, що зброя була переобладнана, і що на них вдягалися глушники. Чохлів на зброю не було. Чоловіки вели себе при огляді викликаючи, погрожували різними гучними прізвищами посадовців. Один з Києва, інший місцевий житель, третього я не запам’ятав. Розмір штрафу за одного незаконно добутого зайця складає 1020 грн», – розповів громадський інспектор Андрій Ахмедов.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські браконьєри платитимуть більші штрафи за вбивство тварин.

Фото прес-служби Державної екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі