Місто

Житомирські школярі не отримають нові підручники до кінця 2015 року, - управління освіти

27 November 2015, 10:41

Термін отримання учнями 4-х та 7-х класів безкоштовних нових підручників «переноситься» на другий семестр.

Про це батькам четвертокласників сказали на батьківських зборах 26 листопада.

«Поки що невідомо, коли саме надійдуть підручники, але не раніше другого семестру», - кажуть вчителі.

Як відомо, другий навчальний семестр починається після зимових канікул у січні.

Зараз частина учнів навчається за роздрукованою версією нових підручників, частина «скачує» завдання в інтернеті, декому батьки купили повний комплект. У сільських школах вчителі обходяться старими книжками, доповнюючи уроки завданнями з нової програми.

Заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко так прокоментувала ситуацію з підручниками:

 «На сьогоднішній день в обласному бібліотечному колекторі ці підручники відсутні. Вони планують на 2016 рік, хоча були задекларовані на 2015 рік. Цих підручників на сьогодні в місті немає. Ми готові приймати, платити за доставку, транспортування цих підручників, говорили з бібколектором. Але конкретної дати, коли прийдуть ці підручники, немає. Говорити про те, що вони прийдуть у січні чи лютому, я не можу. Те, що вони прийдуть у 2016 році – напевно, це так, бо це декларують».

На своїй сторінці у Facebook київська журналістка й активістка Іванна Коберник, відповідаючи на запитання «А не кажуть, коли дітям дадуть підручники на 2015-2016 р навчання?», радить залишити надії на швидке їх отримання: «Лишіть ці надії і подивіться останній сюжет програми «Дістало». До кінця лютого буде в кращому випадку половина».

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня 2015 року Міністерство освіти заявило, що підручники за новою програмою почнуть надходити до українських шкіл уже в листопаді, а до кінця 2015 року всі замовлення шкіл будуть виконані.

У вересні житомирські школярі почали навчання без книжок, батьки пішли по книжковим магазинам, а посадовці житомирського управління освіти переконані: питанням незаконного продажу підручників має займатися міліція.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі