Місто

Готель «Спортивний» у Житомирі стає смугастим

27 November 2015, 16:58

У Житомирі практично завершили утеплення і реконструкцію готелю «Спортивний», який знаходиться на території центрального стадіону «Полісся». Тепер замість холодної і обшарпаної зеленкуватої споруди відвідувачів стадіону і спортсменів зустрічатиме охайна жовто-зелена чотириповерхова споруда.

Про це пише сайт Спортивний Житомир.

За словами Надії Дмухівської, директор СДЮШОР з легкої атлетики Житомирської обласної ради, на балансі якої знаходяться і сам готель і стадіон «Полісся», роботи виконані практично на 90%.

«В свій час завдяки тоді ще департаменту сім'ї, молоді та спорту Житомирської ОДА, наша школа з готелем були включені до програти Євросоюзу по енергозбереженню. Реалізовувалися три проекти - заміна покрівлі, утеплення стін і заміна вікон, та заміна котлів на енергозберігаючі. На даний час всі роботи зроблені майже на 90%. Повністю зроблена покрівля готелю, вікна, стіни. Залишилося лише поставити енергозберігаючі котли. Але там всі питання вже узгоджені і роботи мають ось розпочатися. Вже наступного тижня підрядник обіцяв увімкнути опалення», – розповіла Надія Дмухівська.

За словами директорки СДЮШОР з легкої атлетики, всі роботи по утепленню особисто контролював губернатор Сергій Машковський, який періодично бував на стадіоні. Навіть на дах піднімався. До речі, новий колір готелю він також дозволив обрати колективу школи.

«Згідно проекту, колір мав бути інший, похмурий геть. Ми з колективом подумали, що потрібен інший. Звернулися із пропозицією до губернатора Сергія Машковського і він погодився на наші пропозиції», – каже Надія Дмухівська.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2015 року у Житомирі був оголошений конкурс на закупівлю будівельних робіт з капітального ремонту готелю «Спортивний». На капітальний ремонт покрівлі планували витратити 167 тис. 999,26 грн, на заміну котлів, систему опалення й водопостачання 430 тис. 789,35 грн, на утеплення стін і заміну вікон – 256 тис. 096,18 грн. За рахунок грантових коштів ЄС у Житомирській області планувалося: замінити дерев’яні вікна на металопластикові, утеплити фасад та відремонтувати дах, а також замінити 2 газові котли у приміщенні готелю «Спортивний».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі