Політика

Народний депутат від Житомира звернувся до СБУ та поліції через незаконну вирубку лісу

28 November 2015, 14:34

У Коростенському районі масово розкрадають ліс – про це під час сесії Житомирської облради заявив народний депутат України Борислав Розенблат. Нардеп розповідає: незаконна вирубка лісів у паркових зонах розпочалось ще в минулому році.

«До мене звернулись жителі села Сушки Коростенського району з тим, що на території селищної ради вирубуються ліси і практично знищується ліс, який належить обласному управлінню АПК, Коростенський лісгосп АПК під керівництвом такого собі пана Сороки. В минулому році я знаю, що стояло питання, що було знищено п’ять гектарів лісу біля селищної ради, там де взагалі була паркова зона. І сьогодні таким же чином проходить розкрадання лісу, вивезення його, і продаж за кошти. На це звернення я написав депутатське звернення, на ім’я начальника УМВС і Служби Безпеки України і напевне для того, щоб підсилити напишу ще звернення на ім’я генпрокурора пана Шокіна. Бо ліс – це наше багатство і Житомирщина, Полісся практично живе за рахунок того, що є в нас ліса», - переконаний нардеп Борислав Розенблат.

Прямо в приміщенні Житомирської ОДА нардеп передав звернення особисто начальнику обласної поліції Валерію Рудику, який пообіцяв у найкоротші терміни провести перевірку за даними фактами.

Про незаконну вирубку лісів у Коростенському районі говорить і громадський активіст, а нині депутат обласної ради, Олександр Ніколайчук.

«До мене як до громадського активіста, журналіста і вже нині діючого депутата обласної ради систематично звертались жителі Коростенщини, які вказували на прямі порушення законодавства. Зокрема, на незаконну вирубку лісу керівником місцевого лісгоспу Сорокою Петром Яковичем. Відповідно, я проводив розслідування ще не будучи в статусі депутата. Пізніше уже в статусі депутата обласної ради я направив офіційне звернення і виклав всі факти, про які мені стало відомо. І я хочу отримати на нього ґрунтовні відповіді. І також я хочу, щоб провели незалежне розслідування по всім виявленим фактам», - каже депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук.

У поліції обіцяють найближчим часом перевірити усі факти можливого розкрадання лісу в селі Сушки Коростенського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі