Економіка

У Житомирській області за 10 місяців сума заборгованості із виплати зарплатні зменшилася

29 November 2015, 12:39

У Житомирській області за десять місяців сума заборгованості із виплати зарплатні зменшилася в порівнянні з початком року майже на 4 млн грн.

Про це повідомляє Головне управління статистики в Житомирській області.

«Сума заборгованості із виплати заробітної плати на Житомирщині упродовж поточного року зменшилася у порівнянні з початком року на 3,9 млн грн, або на 30,8%, і на 1 листопада 2015р. склала 8,8 млн грн. При цьому обсяг невиплаченої заробітної плати становив 1,1% фонду оплати праці, нарахованого за жовтень п.р. Частка області в сумі заборгованості регіонів України (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції), як і раніше, залишається незначною (менше 1%)», - йдеться в повідомлення.

На економічно активні підприємства області припало більше половини (57,6%) загального обсягу заборгованості, або 5,1 млн грн, ще 36,0%, або 3,2 млн грн – на суб’єкти господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом. Решту коштів не виплатили своїм працівникам підприємства, які призупинили діяльність у 2012-2014 роках.

Як повідомляв Житомир.info, середня заробітна плата найманих працівників на підприємствах із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб за вересень 2015 року склала 3348 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі