Події

Поліція розігнала мітинг працівників житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ», які перекрили трасу Київ-Чоп

30 November 2015, 19:32

30 листопада близько сотні працівників кондитерської фабрики «ЖЛ» перекрили трасу Київ - Чоп. Співробітники компанії з 11 години ранку  з плакатами стали на пішохідному переході та перекрили рух на автомобільному шляху міжнародного значення, в результаті чого по обидві сторони утворилися затори близько кілометра.

На місце подій прибули працівники поліції у спеціальній амуніції і намагалися розігнати мітингарів, але їм це не вдалося.

Сергій Добродій, який надає юридичні послуги ТДВ «ЖЛ» пояснив: реєстраційні записи щодо компанії були незаконно виключені, це паралізувало діяльність кондитерської фабрики.

«23 листопада Тернопільським окружним адміністративним судом було прийнято незаконне рішення, абсолютно абсурдне. Воно не набрало законної сили, відповідно до кодексу адміністративного судочинства, рішення набирає сили протягом 10 днів, якщо не подано апеляційну скаргу, однак ТДВ «ЖЛ» подано апеляційну скаргу, тобто рішення про скасування реєстраційних дій щодо ТДВ «ЖЛ» не набрало законної сили. Як мінімум, станом на сьогоднішній день. Однак, незважаючи на це, державний реєстратор Житомирського управління юстиції Лоханчук, будучи на лікарняному, вийшов на роботу і за 15 хвилин виключив усі реєстраційні записи щодо ТДВ «ЖЛ». Тобто, фактично, станом на сьогоднішній день ТДВ «ЖЛ» не існує як такої юридичної особи. З юридичної точки зору, тут всі ознаки рейдерства. Повернулися 90-і роки. ні закону, нічого. Ми намагаємося привернути увагу. Тому що фактично фабрика Житомирські Ласощі зупинила роботу. люди на можуть отримувати зарплати, тому що заблоковані рахунки. Ми не підемо звідси, доки не запанує справедливість, доки незаконний запис Лоханчука не буде виключено, ТДВ «ЖЛ» не буде поновлено в державному реєстрі юридичних осіб і підприємство буде працювати далі», - каже Сергій Добродій.

Працівники фабрики обурені додають: сотні сімей можуть залишитися без грошей.

«Вийшли для того, щоб працювала фабрика. Закрили нашу фабрику і три тисячі людей залишилися на вулиці. І діти, і жінки, і матері дітей, лишилися без грошей, без нічого. Ми хочемо, щоб нам дали наші робочі місця», - розповідає працівник фабрики Ганна Сергіївна.

«Ми були у начальства, вони сказали:«Ми подамо заяву, вони подивляться нашу заяву, і через місяць…». А місяць людям сидіти. А за що жити? Ви подивіться на комунальні. Робили Майдан, думали, що нам буде краще житии», - додає Валентина Іванівна.

Через деякий час правоохоронці повторили спробу розгону мітингарів, цього разу більш жорстко. Зрештою, їм вдалося звільнити пішохідний перехід і відновити рух. Правоохоронці відтіснили активістів до узбіччя і пропустили машини.

«Силовим методом розігнали. Який сенс чинити опір і отримувати тілесні ушкодження. Але все одно наше питання відкрите, тому дії будуть продовжуватися. Ви ж розумієте, міліція була зобов’язана так вчинити. Але люди, які сидять у кабінетах і винні  в ситуації, яка відбулася, вони навіть не приїхали сюди поговорити. Вони сидять в них є пряма вказівка протидіяти. В зв’язку з цим у нас не залишається іншого виходу, як своїми акціями привертати увагу громадськості», - коментує працівник ТДВ «ЖЛ» Катерина Никитюк.

Працівники компанії кажуть: планують продовжувати акції, поки їх фабрику не залишать у спокої.

 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі