Місто

Громадські активісти вважають, що в житомирському гідропарку йде незаконне будівництво

8 December 2015, 11:10

В районі житомирського гідропарку відбувається незаконне будівництво – в цьому переконані громадські активісти. Представники громадськості запевняють, що будівництво житлових будинків на цих земельних ділянках заборонено.

«Ми сюди вже неодноразово приїжджаємо, бо йде незаконне будівництво. Чому незаконне – тому що прокуратура подала позов на власників усіх цих забудівель. Колись на території військового лісництва були розпайовані ці землі. На сьогоднішній день судом встановлено – заборонити будівництво, але ми бачимо, що будівництво продовжується», - впевнена громадська активістка Ірина Коцюба.

Громадські активісти викликали на місце поліцію та представників Державної екологічної інспекції, щоб ті зафіксували факт незаконної забудови на території гідропарку. Правоохоронці допитали робітників, які в той момент проводили будівельні роботи, а інспектори-екологи розповідають: виїжджали сюди кілька днів і вже направили запити, щоб з’ясувати чи дійсно ці земельні ділянки захоплені самовільно.

«По даному факту у нас було звернення і виїжджали наші інспектори. Було зафіксовано і зроблено відповідні заміри, зроблено запити в Держкомзем, в сільську раду, на адміністрацію, там декілька запитів ми направили і чекаємо відповіді. Бо візуально воно може й видно, але якщо розбиратись по закону, то потрібно знати скільки квадратних метрів і яким чином було захоплено, чи не захоплено», - вважає перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області Сергій Зибалов.

У обласній прокуратурі розповідають: ухвала суду, про зупинку будівництва у районі Житомирського гідропарку дійсно є. Втім, у прокуратури немає повноважень аби проконтролювати її виконання.

«Вказаною ухвалою повністю вжито прокурорські заходи і крім того вказана ухвала була судом, а також органами прокуратури передана на виконання у відповідні органи. По-перше, це в контролюючі органи, а по-друге, це у відповідні відділи державної виконавчої служби і відповідні відділи державної виконавчої служби наразі повинні виконати всі дії щодо припинення незаконного будівництва. Органи прокуратури законом позбавлені нагляду за діяльністю виконавчої служби», - каже начальник управління представництва захисту інтересів громадян і держави в судах Роксолана Гребенюк.

Та попри заборони будівельники продовжують зводити житловий будинок, а майбутній власник, схоже, не особливо звертає увагу на ухвали суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі