Влада

Керівник житомирського обласного управління Держгеокадастру спілкувався з АТОшниками під музику

10 December 2015, 20:47

10 грудня військовослужбовці та сім’ї бійців АТО прийшли до в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області вимагати обіцяні їм земельні ділянки. Люди декілька хвилин чекали під кабінетом: стукали у двері та телефонували. Виявилося, що весь цей час Дмитро Мозговий був у кабінеті, працював під музику за зачиненими дверима і нічого не чув. Начальник управління Держгеокадастру пояснив: затримка у виділенні земельних ділянок відбувається через роботу комісії, яка має провести моніторинг земель сільськогосподарського призначення.

«Створена комісія, яка виїжджає на місця, дивиться, що там відбувається і створює відповідні акти. Моніторинг залежить не від мене і взагалі, за дорученням, він мав закінчитися, але, наскільки я знаю, по Житомирському районі він ще не проведений», - каже Дмитро Мозговий.

Люди також поскаржилися на те, що управління плутає бійців, надаючи інформацію про вільні земельні ділянки, за якими вже закріплені учасники АТО.

«Якщо кожна ділянка у вас тут по прізвищах, і раз ви знали, що землеміри вам прислали лист, де ці ділянки вже розбиті по прізвищах, чому надавалася інформація, що цей масив є?», - обурюється член ГО «Атошник» Валентина Ільченко.

«Можете ви написати «Це зайнято, тут є бійці, з цього села, які хочуть взяти»? От я зараз зателефоную товаришу, скажу: «Побратим, тут є земля, прийди». Він скаже: «Я тут хочу», завтра їде туди – приходить такий же самий боєць, каже «Я тут живу, я хотів тут взяти»,- додає Дмитро Матвійчук.

Військовослужбовці також нарікають: кожну земельну ділянку доводиться ретельно перевіряти, адже серед них велика кількість непридатних для будь-якої діяльності.

«В Луках, там де є ділянки, знаходиться звалище. Я там був, винаймав машину, їздив туди. Там з однієї сторони звалище, не те щоб відро сміття, звалище як в нас в Житомирі, а з іншої сторони – поле пусте, теж брудне, немає жодного стовпа, доїхати туди неможливо. Машина грузла, щоб ви розуміли, там болото. Навіть дійти не можна, куди ж там будуватися?», - розповідає член ГО «Атошник» Дмитро Матвійчук.

Вирішувати питання з виділенням земельних ділянок в межах міста активісти рушили до Житомирського міського голови. Бійці скаржилися на затримки та засміченість земельних ділянок. Сергій Сухомлин пояснив: мешкаючи у приватному секторі, житомиряни не заключають угоди на вивезення сміття і самі створюють стихійні звалища. Поки це питання вирішується, міський голова запропонував залучитися допомогою громадськості та влаштувати суботник.

«Я туди вивожу техніку, забезпечую механізм, навантажувачі, ми стаємо і наводимо лад. За цей тиждень підготую стенди, покажу, що земля виділена учасникам АТО, може в людей прокинеться совість», - каже Сергій Сухомлин.

Сухомлин також додає: в межах міста недостатньо землі для забезпечення потреб усіх демобілізованих, тож пріоритетним для міста є виділення військовослужбовцям квартир у багатоповерхівках.

«В нас виділено близько двохсот земельних ділянок, і я думаю, що потенціал це ще максимум 200 ділянок. І ці ділянки ми триматимемо як резерв для виділення сім’ям загиблих і пораненим. Пріоритет для міста – це будівництво житла для військовослужбовців”, - розповідає міський голова.

Військовослужбовці впевнені: виділення земельних ділянок треба тримати під контролем, за необхідності АТОшники готові звертатися до Держгеокадастру у Київ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі