Місто

Будинки біля Житомирського водоканалу – незаконна забудова чи тиск обласної прокуратури?

11 December 2015, 12:11

 Високі паркани, недобудовані будинки та купа будівельних матеріалів - нині так виглядають території поблизу водоканалу і біля житомирського гідропарку. Працівники обласної прокуратури певні: будуватись тут не можна, а землі потрібно повернути. Саме тому було подано позов до суду про повернення цих земель у розпорядження лісових господарств.

«Перша ухвала була винесена в червні 2015 року апеляційним судом Житомирської області, де було заяву заступника прокурора Житомирської області про забезпечення позову задоволено, накладено арешт на всі земельні ділянки, заборонено відповідачам та будь яким іншим особам вчиняти дії, що пов’язані з забудовою земельних ділянок з відповідними кадастровими номерами та заборонена будівництва відповідним певним громадянам, які проживають на території Житомирської області», - розповідає начальник управління представництва захисту інтересів громадян і держави в судах Роксолана Гребенюк.

Поки згідно ухвали суду на цих земельних ділянках повинно бути припинено будь-яке будівництво. Згідно цієї ж ухвали з Києва викликали експертну групу, яка повинна з'ясувати чи не захопили землі власники ділянок самовільно.

Разом з експертами на місце спірних ділянок приїхали і представники громадськості. Активісти кажуть: збираються тримати ситуацію із забудовою територій поблизу житомирського гідропарку на контролі.

«Ми не просто так десь пообурювалися і розбіглися, а тут далі будуватимуть. Не знаю, чим це все закінчиться, нічим хорошим я поки не бачу, щоб воно закінчилося. Але якщо ми піднімемо достатню кількість громадськості і ця інформація буде широко поширена, то можливо ми доб'ємося якоїсь правди», - вважає активіст ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

Усі ділянки придбані на законних підставах - так вважає представник власників земельних ділянок у суді, адвокат Аліна Сіра. Більш того, юрист вважає, що прокуратура здійснює тиск на власників землі поблизу водоканалу та житомирського гідропарку.

«Рішення суду про те, що ці земельні ділянки виділені незаконно – немає. Йдуть суди. Тобто, вони навіть не аргументували, з посиланням на норми матеріального права, чому ці земельні ділянки мають бути витребувані. Це було зроблено виключно для того, щоб накласти арешт на ці земельні ділянки, що, фактично, і було здійснено 17 вересня 2015 року. Ну, це можливо один із засобів тиску на власників земельної ділянки. З якою метою це робиться? Це вже мабуть кожен сам зрозуміє», - каже адвокат Аліна Сіра.

Остаточну крапку у справі має поставити суд.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно активісти «інспектували» забудову в житомирському гідропарку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі