Місто

Захисники тварин у Житомирі врятували собаку від голодної смерті

12 December 2015, 10:37

Страшенна худорба, кістки, які чітко проглядались під хутром та рани на передніх лапах – ще зовсім недавно так виглядав пес на ім’я Бадді. Першою бити на сполох почала житомирянка Світлана. Жінка помітила, що її сусіди давно не навідувались до собаки і та почала просто танути на очах. Світлана розповідає: допомогти знайомому з городом приїжджає не часто і після тривалої перерви, побачивши собаку, жахнулась – її важко було впізнати.

«Просто серце кров'ю обливається, що люди в наш час можуть дійти до такого ставлення до тварин. Я кажу - все одно як «Освенцим» для собаки влаштували. По-іншому не скажеш. Якщо ви самі не можете утримувати собаку, то віддайте її в хороші руки. Щоб люди, які можуть собі це дозволити, могли доглянути за нею і отримати задоволення від спілкування з цією собакою. А тут таке тупе знущання і все», - каже житомирянка Світлана Свінцицька.

В той же день жінка звернулась до захисників тварин з проханням врятувати собаку. Голова «Житомирської міської  організації захисту тварин» Олександра Мельник згадує той день.

«Ми оперативно зреагували, наша організація, ми під'їхали з моєю колегою на місце. І, чесно, ми були вражені станом собаки. Вона була виснажена і до такої міри хотіла їсти і вибратися з цього вольєра, що почала робити підкоп. Ми допомогли їй вибратись і нами було прийнято рішення відправити її в стаціонар, в клініку», - згадує  Олександра Мельник.

Ветеринари розповідають: собаку привезли надзвичайно виснаженою. Втім, після реабілітації пес почуває себе значно краще.

«Починає відновлюватись потихеньку, починає гладшати, виразки, які були на суглобах почали затягуватись. Скориговано лікування, тому що перший період реабілітації тривав 10 днів. Це вже наш другий етап і триватиме він також близько десяти днів.  Я думаю, що собачка має повністю одужати. Повністю. І взагалі забуде, що у неї було щось таке», - переконаний ветеринарний лікар Олександр Волинець.

Захисники тварин кажуть: вже дуже скоро пес поїде до нових господарів.

«Я думаю, що на сьогоднішній день Бадді, так ми назвали пса, вже під такою хорошою і професійної опікою лікарів. І поїде вже в нову сім'ю», - каже Олександра Мельник.

Бадді пробуде в клініці ще близько десяти днів під пильним наглядом лікарів і після реабілітації вирушить у нове життя з новими господарями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі