Політика

Смолоскипною ходою у Житомирі націоналісти відзначили день народження Степана Бандери

1 January 2016, 18:51

 107-му річницю від дня народження Степана Бандери відзначили у Житомирі. 1 січня пам'ять провідника ОУН традиційно вшанували смолоскипною ходою.

«Сьогодні всі націоналісти, справжні патріоти відзначають не новий рік, а день народження Степана Андрійовича Бандери. Ми сьогодні разом з нашими житомирськими націоналістами також вирішили вшанувати пам'ять відомого провідника української нації», - каже учасниця акції Марія Бовсуновська.

«Цю акцію ми присвячуємо всім захисникам України, всім борцям за українську державність, за українську незалежність всіх віків», - зазначила учасниця акції Юлія Шевчук.

«Степан Андрійович Бандера – це наш відомий провідник, якого ми шануємо. Тому що це єдина людина, яка ні з ким не домовлялася і мала свою точку зору щодо майбутнього своєї націі і державності України. Він ні з ким не домовлявся, і за рахунок цього його ненавиділи як окупаційні війська Росії, а також німецькі загарбники», - говорить учасник акції Максим Вілівчук.

До ходи долучилося більше 50 націоналістів з факелами та червоно-чоними прапорами. Усі вони зібралися біля стели пам’яті Героям Небесної Сотні та, вигукуючи патріотичні гасла, рушили вулицею Великою Бердичівською до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі