Події

Службові особи Житомирського бронетанкового заводу за 2 роки привласнили майна на 6,8 млн грн, – військова прокуратура

14 January 2016, 13:03

Службові особи Житомирського бронетанкового заводу за 2 роки привласнили державне майно на 6,8 мільйонів гривень.

Про це Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Впродовж 2014-2015 років службові особи ДП «Житомирський бронетанковий завод» зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили незаконне розбронювання та відчуження без відповідного рішення Кабінету Міністрів України державного майна, мобілізаційного резерву державного агентства України, на загальну суму 6,8 млн грн. Злочин кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. Виявлений злочин був спільно з управлінням захисту економіки в Житомирській області національної поліції України. Досудове розслідування проводить нацполіція», – розповів Олексій Рихлюк.

Як повідомляв Житомир.info, до лютого 2015 року директором «Житомирський бронетанковий завод» був Сергій Бутенко.

Нагадаємо, в березні 2014 року активісти пікетували завод і вимагали від Бутенка написати заяву на звільнення. У квітня 2014 року Генеральна прокуратура повідомляла, що в ході перевірки встановлено, що посадові особи державного підприємства «Житомирський бронетанковий завод» в період з 2011 року по 2013 включно розукомплектували 78 бойових машин піхоти Збройних Сил України, які перебували на відповідальному зберіганні підприємства. З БМП незаконно вилучили вузли і агрегати на загальну суму більше 12 мільйонів гривень, чим завдали державі збитків в особливо великих розмірах. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем). У листопаді Житомирський районний суд ухвалив, що один з активістів повинен заплатити Сергію Бутенку 1000 грн за моральну шкоду.

В інтерв'ю Житомир.info військовий прокурор Житомирського гарнізону Валерій Кривоніс докладно розповідав про «унікальну справу» бронетанкового заводу і про те, що деякі об'єкти, які належали заводу, перейшли у власність директора Сергія Бутенка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі