Влада

На Арабатській стрілці голова Житомирської федерації футболу Коцюбко хотів побудувати 2 футбольних поля, сільрада звернулася до Генпрокуратури

23 January 2016, 12:00

Стрілківська сільська рада Генічеського району Херсонської області звернулася до Генеральної прокуратури України щодо незаконних дій голови Федерації футболу Житомирської області Олександра Коцюбка.

Про це Житомир.info в телефонній розмові розповів голова Стрілківської сільської ради Генічеського району Херсонської області Олександр Пономарьов.

«В листі все написано. Олександр Петрович, коли він тут у нас з’явився, показав себе галантним й імпозантним чоловіком. Показував фотографії, де він стоїть разом з Ринатом Ахметовим, що він дуже впливовий чоловік. Він так заворожив депутатів, що ми пішли самим коротким шляхом і дали можливість йому без конкурсу, через наше комунальне підприємство, в суборенду взяти 2 га землі, на якому він клявся, що по німецькому проекту побудує 2 футбольних поля. Інфраструктура села така, що літом вона заповнена, а так не дуже, тому ми цілий рік можемо організовувати різні змагання. Це все тому, що у нас мінусової температури майже не буває, завжди тепло. Є гарячі джерела, можна реабілітаційні процедури проводити. Грати на свіжому повітрі можна постійно. Ця земля в самому центрі села з усіма необхідними комунікаціями. Коцюбко постійно платив орендну плату комунальному підприємству, а вони копійка до копійки, адже торгівлі і націнки бути не могло, платили в податкову ці кошти. І я його постійно запитував: “Ну коли ви вже там з проектом почнете будуватися?”. На що він мені відповідав, що все добре і він же сплачує оренду. Проте нам же потрібно, аби земля не просто простоювала. Він також розповідав, що працює над проектом, а потім казав, що у нас тут неспокійно.

Дійсно, у 2013 році були проблеми, але вони всі давно закінчилися. І літо 2015 року показало, що село Стрілкове на Арабатській стрілці – одне із самих спокійних і тихих приморських сіл на території України. А Коцюбко в цей період, точніше, ще раніше, рідко починає платити. Він розповідав, що десь їздив, то у виборах до Верховної Ради брав участь, казав: “Я йду, перемагаю і буду платити”. Я просто підозрюю, що він хотів перепродати право оренди комусь і на цьому заробити, і десь у нього це не вийшло. Загалом, у нього залишився борг розміром у 100 тис. грн, а для села з бюджетом 3 млн грн, ці кошти мають значення. Всі служби вчепилися в наше підприємство, якому Коцюбко раніше сплачував оренду. У нас можуть закрити це комунальне підприємство, арештувати все майно. І тут нам Коцюбко дає довідку проте, що у нього на рахунку десь 10 грн. Я також з’їздив до керівництва Федерації футболу України, які були здивовані діями Коцюбка і тим, що у нього є дві організації, одна фейкова, очевидно, для таких махінацій. Отже, так як Коцюбко більше у нас не з’являється, на дзвінки не відповідає, ми вирішили йти далі, а також “розкусити” цього махінатора», – розповів голова сільради с. Стрілкове Олександр Пономарьов.

У листі до Генпрокуратури Стрілківська сільська рада зазначає, що:

1. Олександр Коцюбко ввів в оману сільську раду, назвав у відповідному проекті договору Житомирську обласну спортивну громадську організацію – Житомирською обласною громадською спортивною організацією, якої не існує.

2. Ввів в оману керівництво Федерації футболу України, зареєструвавши дві футбольні організації : «ФФЖО» (м. Житомир, Кам’яний узвіз, буд. 10. Код ЄДРПОУ 3762030) та «ЖОФФ» (м. Житомир, вул. Фещенко-Чопівського, буд. 18, код ЄДРПОУ 13550950).

3. Футбольна організація «ФФЖО», яка зареєстрована Коцюбком О.П. підпільно від Федерації футболу України, була створена для можливих махінацій, у тому числі і з отриманою земельною ділянкою у селі Стрілкове. Наслідком цих шахрайських дій стало недоотримання бюджетних коштів у сумі 110351,31 грн, та неминуче банкрутство сільського комунального підприємства «МГП «Шанс», яке займається водопостачанням та санітарною очисткою села. І за це шахрайство ніхто, крім Коцюбко О.П. не відповідатиме.

Як повідомлявЖитомир.info, в грудні 2014 року Коцюбко пропонував за гроші УЄФА побудувати стадіон в Житомирі і просив виділити землю.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі