Влада

Машковський зняв з контролю своє розпорядження про стан впровадження інклюзивної освіти в Житомирській області

27 January 2016, 13:49

В облдержадміністрації більше не будуть контролювати стан впровадження інклюзивної освіти в Житомирській області.

Про це зазначається у розпорядженні губернатор Сергія Машковського від 20 січня 2016 року «Про зняття з контролю окремих розпоряджень голови облдержадміністрації».

«Відповідно до положень Закону України «Про місцеві державні адміністрації», у зв’язку із закінченням термінів дії окремих розпоряджень голови облдержадміністрації, їх виконанням, ураховуючи пропозиції структурних підрозділів облдержадміністрації та погодження першого заступника голови, заступника голови облдержадміністрації, зняти з контролю у IV кварталі 2015 року такі розпорядження голови облдержадміністрації», - йдеться у документі, в якому є перелік 32 розпоряджень.

Серед них – від 17.11.2015 № 380 «Про стан впровадження інклюзивної освіти в Житомирській області», яке приймалося «з метою реалізації державної політики щодо забезпечення права дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, сприяння у розвитку інклюзивної та інтегрованої моделей освіти».

Відповідно до цього розпорядження, голови райдержадміністрацій та міські голови мали забезпечити: фінансування та створення необхідних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами в дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах; належні умови для діяльності районних, міських психолого-медико-педагогічних консультацій; введення кваліфікованих штатних одиниць для якісного забезпечення інклюзивної освіти у всіх типах навчальних закладів.

Сергій Машковський доручав «щороку проводити моніторинг діяльності розвитку мережі спеціальних класів, класів з інклюзивною та інтегрованою формами навчання, компенсуючих та інклюзивних груп при дошкільних закладах та інформувати управління освіти і науки облдержадміністрації про хід виконання даного розпорядження до 15 листопада».

Управління освіти і науки повинно було надавати облдержадміністрації узагальнену інформацію про виконання розпорядження щороку до 20 листопада. Контроль за виконанням розпорядження був покладений на заступника губернатора Ярослава Лагуту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі