Місто

Житомирська поліція шукає осіб, які зрізали берези у дворі багатоповерхівки на проспекті Миру

28 January 2016, 19:22

Вісім беріз, які жителі будинку власноруч висадили під своїми вікнами, невідомі зрізали 28 січня і покинули посеред дитячого майданчику. Робітники перерізали дерева просто посеред стовбуру і пояснили, що таким чином формують крони дерев.

«Коли вийшли, почули такий гуркіт, побачили дві бригади зрізали дерева. Сказали, що це під керівництвом ЖЕКу. А роблять вони це для того, щоб сформувати крону. В той час, як вони працювали нікого з керівництва не було, ні начальника ЖЕКу, ні головного інженера. Тобто, вони дали вказівку, а самі повтікали», - розповідає мешканець будинку Юрій Вербилюк.

Місцеві мешканці впевнені: дерева нікому на заважали і були здорові.

«Ніхто не може дати нам пояснення чого це відбувається, чого якщо тут зачищення цієї території, якщо дійсно тут була якась комісія і це аварійні дерева, Чому не огороджено червоною стрічкою, чому немає аварійної машини, яка зверху до низу це ріже, і падає це все на дитячий майданчик», - каже мешканка будинку Ольга Воєвуцька.

Жителі багатоповерхівки одразу викликали поліцію, але робітники не дочекалися правоохоронців і втекли, покинувши драбини, та машину, на який приїхали.

«По даному виклику черговим було направлено слідчо-оперативну групу для з’ясування обставин даної події і встановлення даних осіб. Поки присутня одна особа, але він поки що нічого не пояснює, що він тут робив, чи виконував він якісь роботи чи не виконував, ми це все з’ясовуємо», - повідомив перший заступник начальника Житомирського міського відділу поліції Володимир Лавренчук.

Затримати вдалося лише одного виконавця робіт - безробітного Миколу. Чоловік пояснює: його просто попросили допомогти і запевнили, що все законно.

«Я прийшов подивитися, що тут відбувається. Я тримав драбину, а залишився винним я. Я вам правду кажу. Сказали, що є документи на ці дерева, що це все законно. Що це все по-справжньому. Чесно сказати, мені самому душа болить», - пояснює затриманий.

Дерева зрізали просто під вікнами житлово-будівельного кооперативу №2, але пояснити навіщо це зробили нікому - ані начальника, ані головного інженера на робочому місці немає. Співробітники екоінспекції, які прибули на місце подій запевнили, що зрізання дерев не погоджували.

«Ми не знаємо, вони теж не можуть встановити хто тут виконавець і хто замовник. Ми приїхали встановити законність даної рубки і обрахувати коди, якщо ця рубка незаконна. Зараз ми ці дерева заміряємо. обрахуємо коди  і передавати правоохоронним органам», - каже старший державний інспектор з охорони навколишнього середовища Віктор Ткаченко.

У КП «Зеленбуд» від зрізання беріз також відхрещуються, кажуть: їх робітників там немає.

«Ми працюємо на вулиці Мануїльського, а на проспекті Миру, 19 ми нікого не висилали. Хто це – я не знаю», - телефоном пояснює керівник КП «Зеленбуд» Валерій Дев’ятко.

Винним у зрізанні беріз загрожує адміністративний штраф у розмірі 170 гривень, а також стягнення у розмірі вартості дерев, залежно від діаметру їх стовбура.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі