Культура

Кількасот житомирян вшанували пам’ять Андрія Кузьменка на Соборному майдані

3 February 2016, 09:22

Близько трьохсот житомирян зібрались ввечері 2 лютого на майдані Соборному в Житомирі. Люди прийшли, аби вшанувати пам’ять лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка, який загинув у ДТП рік тому.

«Ми довго думали, як було б правильно провести цей вечір, як Кузьму згадати. І побачили, що найкращим варіантом буде зібратись з друзями, зібратись з житомирянами на центральній площі та поспівати його пісень, адже Кузьма живий у своїй музиці. Ми написали пост у соцмережах про те, що шукаємо музикантів, і одразу на допомогу кинулись люди. Кузьму люблять всі абсолютно. І житомиряни вже давно говорять про цей вечір», – розповідає організатор вечора пам'яті Кузьми Вікторія Редько.

Житомиряни, які прийшли на майдан Соборний, кажуть: знайомі з творчістю Кузьми давно і прийшли віддати шану музикантові.

«Його пісні супроводжували мене протягом всього мого дитинства. Я виросла на цих піснях, і не прийти сьогодні – було б якось негарно», – вважає житомирянка Ольга Перестюк.

«Для мене це було дуже важливо, бо його пісні були дуже повчальні. І якщо бути уважним до його біографії, то це був просто приклад для всіх», – переконана житомирянка Яна Маларчук.

«Андрій був реально класною людиною, я його знала особисто. Мені дуже подобаються його пісні, його творчість. Я досі не можу звикнути до тієї думки, що його нема. Прийшла згадати його», – розповідає житомирянка Світлана Литяга.

Житомиряни вшанували пам’ять Андрія Кузьменка молитвою, хвилиною мовчання і спільним виконанням пісень Кузьми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі