Місто

У гуртожитку на Польовій житомиряни 4 дні сидять без води, водоканал ремонтуватиме лише за гроші

4 February 2016, 12:07

У понеділок, 1 лютого, у Житомирі в гуртожитку за адресою Польова, 14 не стало води. Як повідомили місцевим мешканцям в ОСББ, у будинку сталися одразу дві поломки: зламалися труби подачі води, і обвалився неподалік гуртожитку каналізаційний колодязь.

Голова правління ОСББ «Добробут, 14» Зінаїда Бондарчук каже, що зверталася у всі інстанції та писала гарантійні листи на оплату.

«У людей починається паніка, адже 4 дні у дев’ятиповерховому будинку немає води, кругом одна антисанітарія. 25 січня ми писали листа на водоканал. У нас тут дві біди: на одній частині будинку порив водопроводу і нам почало топити підвал. Друге, вже місяців 2 назад, хоча водоканал каже, що це років 16 така проблема, будинок стоїть самий крайній в яру, і самий крайній колектор, куди сходять наші стоки, провалився. Його підмило стічними водами, корні верби вимило і він розвалився, і наша вся каналізація тепер туди стікати не може. Всі колодязі стоять повні. 25-26 січня я писала на водоканал листа, що тут відбувається, що тут поблизу 66 садочок, що скоро все туди впаде. Приїхала комісія з папками, подивилася, походили. На словах вони мені сказали: «Воно ваше, а тут треба ремонтувати, і ми за нього братися не будемо». Також вони мені сказали, що техніку прислати не можуть, бо якісь аварії на Крошні. Я тоді поїхала до водоканалу і написала листа, аби вони відновили аварійний колодязь. До того, кого я приходила, поклала на стіл цього листа, а він мені сказав: «Знаєш скільки це буде коштувати – 3 тисячі». Я кажу, складайте смету, я буду все робити. Повні колодці, вибачте, фекалій, вони не сходять з дому.

У будинку різко прорвало воду, там стоїть задвижка, і ми не можемо перекрити її. Швидко везу до водоканалу листа, аби перекрили воду і дали мені машину, аби відкачати воду з підвалу. 26 січня я направила листа, вони приїхали до мене тільки в понеділок, 1 лютого. Приїхали, подивилися, воду вони перекрили зверху. 2 лютого знову їду у водоканал, кажу, що вода не перекрита, її вже по пояс в підвалі. Приїхали знову, відкачали трішки компресором і поїхали. Вода знову продовжує набиратися. На сьогоднішній день ніхто нічого не робить. До Сергія Сухомлина я написала листа, раднику Мойсеєва занесла. Коли я подзвонила ввечері, секретар сказала, що він дав доручення Марцуну, і що він має зв’язуватися з водоканалом і розбиратися. Сьогодні вже 4 лютого і немає нікого», – розповіла Зінаїда Бондарчук.

Начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун пояснив Житомир.info, що якщо дійсно у них поломка відбулася всередині будинку, то ОСББ повинно найняти когось на роботу, аби її усунути.

«Якщо водоканал сказав «ви не наші», то це значить порив всередині будинку, то тоді водоканал і нашим, і не нашим нічого не робить. Знову ж таки, якщо порив у середині будинку ЖЕКа, то цією проблемою займається ЖЕК, якщо ОСББ – то займається ОСББ. Вони повинні когось найняти на роботу, аби ті виконали їм ремонтні роботи. Водоканал немає права виконувати роботу на внутрішніх мережах. Мої співробітники, напевно, там працюють і розбираються з цим питанням», – розповів Олександр Марцун.

Головний інженер КП «Житомирводоканал» Федір Гуйван зазначив, що вже у п’ятницю будуть ремонтувати каналізацію на Польовій, 14.

«Наскільки я знаю, то у них там поломка всередині. Вони листа нам написали, ми їм допомогли. Ми їм зробили подвійну арматуру на вводі і закрили так, а вони зараз займаються своїми справами і вирішують це питання. По каналізації, вони направили лист з гарантією оплати, ми взяли це на облік, і завтра їм пообіцяли допомогти стосовно каналізації», – сказав головний інженер водоканалу Федір Гуйван.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі