Політика

Заява про відставку Абромавичуса може бути чиєюсь політичною грою, – Кривенко

4 February 2016, 13:18

Міністерство економічного розвитку і торгівлі, яке очолює Айварас Абромавичус, одне із трьох, де реформи реалізуються найбільш динамічно. Його ефективну роботу можна прослідкувати у сфері законодавства, переконаний народний депутат Вадим Кривенко.

«Я погоджуюсь із заявами Яценюка та Порошенка: потрібно спочатку поговорити із Абромавичусом, з’ясувати обставини, які змусили його зробити заяву про відставку, а потім приймати рішення щодо цієї відставки. Потрібно зрозуміти, чи дійсно він хоче піти із посади, чи його спонукали це зробити» – прокоментував заяву про відставку Абромавичуса Вадим Кривенко в ефірі каналу UA:Перший.

Нардеп не виключає, що заява міністра може бути чиєюсь політичною грою. Нагадує, що останні місяці навколо Уряду розгорнулась потужні брудна кампанія з дискредитації. Щодня лунають сотні заяв активістів, політиків та громадських діячів про те, що Уряд потрібно відправити у відставку.

«Зверніть увагу, хто із українських політиків та діячів відразу почав коментувати заяву про відставку Абромавичуса. Міністр у своїй заяві справді назвав кілька прізвищ, але прізвища прем’єр-міністра там не було. Після цього Саакашвілі каже, що скоріше за усе Абромавичус трохи помилився, бо у всьому винен не тільки Кононенко, а у першу чергу прем’єр-міністр. Хоча у заяві Абрамавичуса і близько не було цього. Далі Лещенко теж заявляє, що Абромавичус помилився, не Кононенко примушував брати на роботу якусь людину, а Турчинов. У мене виникає питання: вони писали йому промову, а він як школяр не виконав завдання і не зачитав усі прізвища?», – заявляє Вадим Кривенко.

Депутат додає, що зараз важливо знайти порозуміння між депутатськими фракціями, Урядом та Президентом. Це можливо з урахуванням компромісів. Про ці компроміси «Народний фронт» заявив досить чітко: має бути по три кандидатури на посаду кожного міністра, зібрана розширена рада коаліції, де всі ці кандидатури обговорять. На цій же раді коаліції партія пропонує заслухати звіт Уряду. А 16 лютого депутати повинні прийти до зали засідань Верховної Ради з кінцевим рішенням.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі