Політика

Після рішення Верховної Ради у бюджеті розвитку Житомира залишаться мільйони, які мали йти на фінансування ПТУ

4 February 2016, 13:37

4 лютого Верховна Рада проголосувала за про проект закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти (№3831-2).

305 народних депутатів голосували «за» цей законопроект – за основу та в цілому.

«Питання фінансування профтехосвіти знято !!!! Конституційною більшістю 305 голосів!!! Додаткові 2 ( два) млрд гривень з державного бюджету на підтримку місцевих бюджетів щодо фінансування професійно-технічної освіти виділено !!! Дякую всім небайдужим та керівникам, працівникам і учням за розуміння та принципову позицію!!!!», - написав на своїй сторінці у фейсбук нардеп від Житомира Борислав Розенблат.

До речі, всі нардепи-мажоритарники від Житомирської області підтримали цей законопроект.

Як повідомляв Житомир.info, у міському бюджеті на 2016 рік були закладені кошти в розмірі 75 млн грн на фінансування ПТУ, які мали виділити з бюджету розвитку. На позачерговій сесії Житомирської міської ради 25 січня до мережі управління освіти не включили 10 житомирських ПТУ, але проголосували за виділення коштів на виплату одноразової матеріальної допомоги учням ПТУ з числа дітей-сиріт. Питання фінансування закладів профтехосвіти розглядали і на сесії обласної ради 26 січня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі