Місто

Робоча група цілий рік вирішуватиме, як з житомирського кінотеатру «Жовтень» зробити арт-центр

4 February 2016, 15:15

У Житомирі 27 січня створено робочу групу, яка займатиметься підтримкою, популяризацією сучасного мистецтва та забезпеченням умов для самореалізації молоді міста.

Відповідне розпорядження міського голови опубліковано на сайті Житомирської мерії.

«З метою підтримки, популяризації сучасного мистецтва, забезпечення умов для самореалізації молоді міста, створення простору для культурного та інтелектуального дозвілля житомирян і гостей міста, долучення Житомира до всеукраїнських і міжнародних арт-процесів та відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», – йдеться в розпорядженні.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук в коментарі Житомир.info розповіла, що робоча група формуватиме своє власне бачення молодіжного арт-центру в приміщенні кінотеатру «Жовтень».

«Ця робоча група має сформулювати типу технічне завдання і своє власне бачення, як вони бачать молодіжний арт-центр. Тобто, що б там хотілося бачити молодим митцям. У зв’язку з тим, що ми не маємо права змінювати цільове призначення «Жовтня», як кінотеатру, саму глядацьку залу і екран ніхто нищити не буде, і він буде виконувати свої функції. Але що ще там хотілося б бачити, чи це буде майданчик для молодіжного театру, чи це буде галерея, чи це буде місце для проведення концертів – ось що це буде, ця робоча група і має сформулювати і дійти якоїсь певної згоди і єдиного бачення. Потім дати вже на технічну розробку проектно-кошторисної документації свої пропозиції і свої побажання. Ось цим вона в принципі займається, тобто випрацьовує технічні завдання, а вже самі виконавці, будівельники, проектувальники будуть дивитися на скільки це можливо втілити в життя у цьому проекті. На цей рік ми плануємо зробити проект, на наступний рік плануємо подавати цей проект з проектно-кошторисною документацією до фонду регіонального розвитку і просити кошти на його реконструкцію», – розповіла Ірина Ковальчук.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на базі кінотеатру «Жовтень» хочуть створити молодіжний центр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі