Місто

У житомирському ОСББ ледь не побились через зчитувачі ліфтових карток

6 February 2016, 09:15

Бійкою мало не закінчився демонтаж зчитувачів ліфтових карток у одній з житомирських багатоповерхівок. Після рішення виконавчого комітету мешканці ОСББ на Великій Бердичівській, 69 вирішили відмовитись від ліфтових карток, проте захотіли про всяк випадок залишити спеціальні пристрої. Кажуть – придбали і встановили їх власним коштом. Старший будинку Олександр Яременко розповідає: того дня до будинку прийшов механік підприємства «Вертикаль» і демонтував зчитувачі карток у двох під’їздах. Проте мешканці спробували завадити йому забрати їх.

«Сюди прибули: інженер Пушкарьов, головний інженер Яремчук, вони намагалися ці зчитувачі якимось чином вихопити і сісти в машину, і поїхати. Ми стали на заваді, не дали цього зробити. Після цього вони ще й викликали директора свого Петренка. Він приїхав на своїй машині. Нікого не питаючи, мовчки забрав у механіка ці зчитувачі карток, кинув у свій автомобіль, в багажник, розвернувся у дворі нашого будинку і почав їхати. Після цього я зупинився посередині проїжджої частини не давши можливості йому виїхати з двору. Він продовжував рух», – каже старший будинку Олександр Яременко.

Після суперечки та штовханини обидві сторони конфлікту викликали правоохоронців.

«З поліції слідчі сказали, що будуть розбиратися хто правий, а хто винен. Але ви, мовляв, збирайте документи що це ваші зчитувачі, що ви їх придбали, що ви не верблюд. Я намагався їм пояснити, що це наше, наша приватна власність. І вчора ввечері ми з'ясували, що зберігся рахунок, на який люди перераховували гроші. Це довести легко: яку суму і на що», – розповідає Олександр Яременко.

Голова ОСББ Лариса Яременко вважає, що зчитувачі карток – це власність мешканців будинку, бо вони сплачували гроші, щоб їх купити та встановити.

«Люди за свої гроші купували, і за гроші встановлювали. Тому вони мають повне право розпоряджатися. Можливо, людям не сподобається їздити без карток, вони знову захочуть поставити зчитувачі карток – це їх право. Вони власники цих апаратів», – каже голова ОСББ «Автоном 69» Лариса Яременко.

Зчитувачі карток є спеціальним обладнанням і не є власністю ОСББ – в цьому переконаний голова правління ЖБК «Космос» Анатолій Козарик.

«Коли передавався будинок на баланс ОСББ, то ми передали будинок без додаткового обладнання на ці пасажирські ліфти. Про що це свідчить – ці зчитувачі карток не передавались з балансу на баланс. Тобто вони на сьогоднішній день є власністю кооперативу», – переконує голова правління ЖБК «Космос» Анатолій Козарик.

Директор підприємства «Вертикаль» показує свій запис відеореєстратора. За його словами все було не так, як розповідають представники ОСББ. Чоловік вважає потерпілим себе. Каже: під час сутички постраждало його авто. Що ж до зчитувачів карток, то директор підприємства не збагне, чому працівникам «Вертикалі» перешкоджали забрати демонтовані пристрої.

«Вони перебувають на балансі, або в кооперативу «Космос», бо частково закупляли кооператив «Космос» як юридична особа, або в підприємстві «Вертикаль». Ми також частково закупили. Була така домовленість з кооперативом «Космос»: щоб прискорити процес ми закупили за свої кошти і ставили. У нас є накладні і рахунки», – переконує директор ПСП «Вертикаль» Валентин Петренко.

Свою правоту представники ОСББ готові відстоювати в суді і кажуть: після такої поведінки керівника підприємства, навряд чи будуть користуватись їх послугами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі