Україна

Автору сюжету про "згвалтовану російськомовну дівчинку" світить 5 років

8 February 2016, 09:15

 Берлінська прокуратура почала попереднє розслідування відносно кореспондента Першого каналу Росії Івана Благого - автора сюжета про нібито загвалтовану 13-річну російськомовну дівчинку.

Про це повідомив німецької медійної компанії DW адвокат Мартін Лютле.

Саме клопотання цього адвоката про перевірку законності сюжету Благого про нібито викрадену і згвалтовану російськомовну дівчинку Лізу Ф. послужило підставою для відкриття кримінальної справи.

За словами Лютле, берлінська прокуратура повідомила його про початок розслідування. Це означає, що у відомстві "вивчають надані докази". На даний момент відносно Івана Благого існує "проста підозра" - це є необхідною підставою для початку дізнання.

У січні Мартін Лютле звернувся в прокуратуру Берліна з клопотанням про перевірку законності сюжету російського Першого каналу. Його автор, журналіст Іван Благий розповів про історію згвалтування в Берліні 13-річної російськомовної дівчинки мігрантами з арабських країн. Лютле повідомив DW, що телесюжет знятий в дусі російської пропаганди і служить для розпалювання міжнаціональної ворожнечі. За його словами, за вчинені дії російському журналісту загрожує від трьох місяців до п'яти років тюремного ув'язнення.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі