Місто

Влада Житомира вирішила скасувати рішення виконкому про благоустрій гідропарку

8 February 2016, 10:00

Влада Житомира хоче скасувати рішення міського виконавчого комітету від 2013 року про благоустрій території гідропарку.

Відповідний проект рішення сесії міськради опублікований на сайті мерїі 5 лютого.

«Відповідно до ст.ст. 26, 30, 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» міська рада вирішила скасувати рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 03.07.2013 «Про погодження проведення благоустрою території гідропарку у м. Житомирі». Підстава: недотримання частини 2 статті 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів»», - йдеться у проекті.

Стаття 21 визначає «Елементи благоустрою», у частині 2 зазначається, що мала архітектурна форма – це елемент декоративного чи іншого оснащення об’єкта благоустрою.

«Розміщення малих архітектурних форм здійснюється відповідно до цього Закону за рішенням власника об’єкта благоустрою з дотриманням вимог законодавства, державних стандартів, норм і правил», - йдеться у ч.2 ст.21 закону «Про благоустрій населених пунктів».

У рішенні, яке в липні 2013 року підписав мер Житомира Володимир Дебой, йшлося про проведення благоустрою території гідропарку, яке збиралося проводити ТОВ «Нове Полісся».

«Погодити товариству з обмеженою відповідальністю «Нове Полісся» проведення благоустрою території гідропарку у м. Житомирі з розміщенням елементів благоустрою (малих архітектурних форм), згідно із схемою, що додається», - зазначається у документі.

Нижче – схеми з додатку до рішення сесії міськради.

Нагадаємо, міська влада підчас нещодавньої перевірки виявила низку порушень і зловживань у роботі КП «Парк культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна», зокрема, що альтанки в гідропарку здавалися в оренду з погодинною оплатою.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2015 року питання встановлення альтанок у гідропарку піднімав депутат міської ради, член земельної комісії Олег Малиновський. На сесії 23 квітня минулого року секретар міськради Любов Цимбалюк обіцяла своїм розпорядженням створити робочу групу, яка розбереться із законністю встановлення альтанок, але на сайті міськради відповідне розпорядження так і не з’явилося.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі