Влада

Дмитро Рогожин про незаконну закупівлю палива: Краще заплатити штраф, ніж залишити Житомир без опалення

8 February 2016, 12:37

За принципової позиції прокуратури області постановою Рівненського апеляційного господарського суду залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким визнано недійсним рішення комітету з конкурсних торгів та договір на закупівлю 277 літрів палива рідинного, вартістю понад 4,8 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Йдеться про те, що КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міськради, на початку 2015 року, порушуючи вимоги Закону України «Про здійснення державних закупівель», придбало у приватного підприємства паливо вартістю майже 5 млн грн. Зокрема, комунальне підприємство, провівши у жовтні 2014 року перші торги з придбання 277 літрів палива, не чекаючи їх результатів, наступного дня безпідставно провело чергові відкриті торги по закупівлі цього ж палива. Хоча, відповідно до законодавства, спочатку необхідно було внести зміни до річного плану закупівель та оприлюднити план закупівель зі змінами на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель», – йдеться у повідомленні.

Таким чином, закупівля палива відбулася з порушенням законодавства, а саме, не за результатами тендерних торгів, а за переговорною процедурою.

Доводи прокуратури про незаконність закупівлі судами першої та апеляційної інстанцій визнано обґрунтованими, результати незаконно проведених торгів палива за 4,8 млн грн скасовано.

Проте, директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин вважає, що їхні дії були законними.

«Прокуратура порахувала, що ми не регламентовано заключили договір на закупку палива, а ми вважаємо, що зробили це регламентовано. Ну скасували договір, ну то й скасували. Ми ж не вкрали, ми ж все офіційно зробили. Це оптовий постачальний, який за оптовою ціною нам паливо постачав. У період інфляції ні один з постачальників палива, ми зараз провели тендер, не хоче заключати і фіксувати ціну. Що нам робити у даному випадку? Ніхто не вийшов на тендер, який був неділю тому. Звісно, мені, і підприємству, доводиться заключати договір за спрощеною схемою, у одного постачальника, який зможе гарантувати хоча б плюс-мінус 10 %, ціну на півроку. Інакше ми залишимо місто без палива. Нам краще отримати штраф за порушення процедури, ніж зірвати опалювальний сезон, і залишити Житомир без опалення», – сказав Дмитро Рогожин.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській міській ради розповіли про те, що теплокомуненерго повернуло за грудень житомирянам 2,8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі