Влада

Житомирська ОДА приховує зарплати губернатора та його заступників?

9 February 2016, 13:06

27 січня редакція Житомир.info надіслала інформаційний запит на адресу Житомирської облдержадміністрації, аби дізнатися, які заробітні платні отримують голова ОДА та його заступники.

У відповіді на інформаційний запит ми не отримали чіткого пояснення на запитання, тому вирішилися зателефонувати до першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Геннадія Дмитренка. На запитання, чи дійсно голова Житомирської ОДА та його заступники отримували ті кошти, які зазначено у листі, у період з грудня 2014 року по листопад 2015 року, перший заступник сказав, що потрібно піднімати документи.

«Я не пам’ятаю, що зазначено у відповіді на інформаційний запит, потрібно піднімати документи і дивитися. Зв’яжіться краще з виконавцем», – сказав Геннадій Дмитренко.

У листі, який надійшов поштою на адресу редакції Житомир.info, виконавця не вказано, про що ми повідомили першого заступника. Геннадій Дмитренко пообіцяв, що нам перетелефонують, аби прокоментувати та роз’яснити відповідь на інформаційний запит, проте протягом дня так ніхто й не відзвонився.

У відповіді на інформаційний запит також зазначено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 р. № 1013 «Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів», з 1 грудня 2015 року посадові оклади голови облдержадміністрації та заступників облдержадміністрації підвищені на 25 відсотків.

Як повідомляв Житомир.info, заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута в серпні 2014 року, коли його кандидатура розглядалася на посаду заступника губернатора, обіцяв до завершення АТО працювати безкоштовно. З листопада 2014 року Лагута був радником патронатної служби губернатора, а до цього офіційно працював директором київського ТОВ «Розумні комунікації». Заступником губернатора Ярослав Лагута офіційно став тільки в січні 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі