Влада

Депутати хочуть, щоб правоохоронці розібралися з нецільовим використанням землі ГО «Футбольний клуб «Житомир»

9 February 2016, 16:43

 Депутати Житомирської міської ради хочуть, щоб правоохоронні органи розібралися з нецільовим використанням землі громадською організацією «Футбольний клуб «Житомир».

Про це говорили на сесії міської ради 9 лютого.

У порядку денному першого пленарного засідання було два питання щодо землі, яку використовує ГО «Футбольний клуб «Житомир».

Спочатку розглядали звернення громадської організації про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельної ділянки площею 0,2072 га, за адресою: проїзд Кам’янський, 8, що орендується організацією згідно договору оренду землі від 18.05.2010.

Мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що погоджувальна рада та депутатські комісії рекомендували відмовити у задоволенні клопотання та надати доручення управлінню регулювання земельних відносин підготувати звернення до правоохоронних органів щодо нецільового використання даної земельної ділянки.

Ці рекомендації підтримали 36 депутатів (всього у міській раді 42 депутати).

Потім розглядали ще одне звернення «Футбольного клубу «Житомир» - про поновлення договору оренди на цю ж земельну ділянку. Громадська організація просила поновити договір оренди, укладений 18.05.2010 р., строком на п’ять років «шляхом укладання нового договору».

«Погоджувальна рада, постійні комісії з питань містобудування, з питань бюджету рекомендують управлінню регулювання земельних відносин направити звернення до правоохоронних органів щодо законності зміни цільового призначення земельної ділянки та законності її забудови», - зачитав мер пропозиції депутатів.

Голова земельної комісії Микола Янушевич запропонував також доповнити рекомендація словами «відмовити у задоволенні клопотання».

«Звертаю вашу увагу, що є рішення суду, яким договір оренди визнано поновленим, і заявник може звернутися до адміністративного суду на підставі рішення суду», - попередила депутатів начальник управлінню регулювання земельних відносин Єлизавета Лалименко.

Вона пояснила, що на земельній ділянці, цільове призначення якої «для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій», побудований житловий будинок.

Сергій Сухомлин зачитав також рекомендацію постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту та дотримання законодавства та протидії корупції – поновити договір оренди терміном на 1 рік, і закликав депутатів не підтримувати цю пропозицію.

За те, щоб відмовити і звернутися до правоохоронних органів, проголосували 35 депутатів.

На першому пленарному засіданні депутати розглянули 56 питань.

«Наступне пленарне засідання пропоную провести в наступний четвер, 18 лютого», - сказав мер Сергій Сухомлин, але потім запропонував з головами фракціями «пропрацювати це питання» і погодити дату другого пленарного засідання.

Як повідомляв Житомир.info, проект рішення сесії про надання дозволу міській громадській організації «Футбольний клуб «Житомир» на складання технічної документації із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельної ділянки площею 0,2072 га був опублікований ще 19 лютого 2015 року. В реєстрі громадських об’єднань зазначено, що ГО «Футбольний клуб «Житомир» зареєстрована 17.07.2000р, президентом клубу є Опанащук Юрій Якович.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі