Влада

Міноборони орендує в Житомирі 320 га землі і заборгувало за оренду 16 млн грн, - Сергій Сухомлин

10 February 2016, 09:43

 Депутати відмовили Квартирно-експлуатаційному відділу міста Житомира у звільнення органів військових формувань від сплати податку на земельні ділянки Міноборони. Також відмову отримала Коростенська дирекція залізничних перевезень, яка зверталася з клопотанням щодо надання пільг зі сплати податку на землю, також відмову отримав.

Таке рішення було прийняте на сесії Житомирської міської ради 9 лютого.

«Нам Міністерство оборони за минулий рік заборгувало по земельному податку 16 мільйонів гривень. В нас 320 гектарів землі в місті Житомирі Міністерства оборони, я вже підготував звернення до міністра оборони – або вони будуть платити, або хай відмовляються від землі», - пояснив мер Сергій Сухомлин.

Всі присутні депутати підтримали проект рішення про відмову.

В обґрунтуванні до проекту рішення зазначено, що він підготовлений в порядку дії ст.12 Земельного кодексу України, ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України, податкового кодексу України, законів «Про землеустрій», «Про оренду землі», «Про Державний земельний кадастр», «Про засади запобігання і протидії корупції».

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 9 лютого депутати проголосували за звернення до правоохоронних органів – хочуть розібратися з нецільовим використанням землі громадською організацією «Футбольний клуб «Житомир».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі