Події

У Житомирській області поліцейські розслідують вбивство вагітної самки лося

10 February 2016, 10:05

У лісі поблизу села Станіславівка Романівського району Житомирської області 6 лютого знайшли вбитою вагітну самку лося.

Про це повідомляє сайт Твій Романів.

В ГУ Нацполіції у Житомирській області Житомир.info інформацію підтвердили.

«6 лютого до Романівського відділу надійшло повідомлення про виявлення в лісовому масиві неподалік села Станіславівки вбитої тварини. Туди виїхала група і вже в ході подальших заходів було встановлено коло осіб, ймовірно причетних до цієї події. На даний час за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження заза ч.1 ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України, і тривають заходи для встановлення особи, яка здійснила постріл, в результаті якого тварина загинула. Покарання може бути від штрафу до обмеження волі до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів полювання. Коло осіб яке перевіряється, мають у своєму володінні зареєстровану відповідним чином мисливську зброю. Серед них є місцеві жителі і жителі Житомира», – розповіла керівник прес-служби ГУ Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко.

На сайті Твій Романів зазначають, що вбита лосиха була вагітна. Тварина знаходилась приблизно на 5 місяці вагітності і мала народити двох лосенят.

Нагадаємо, у минулому році у Житомирській області браконьєри застрелили вагітну лосиху та вполювали косулю, яка навесні мала народити.
 
Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському районі в день відкриття сезону полювання невідомі застрелили двох коней.

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі