Події

Житомирські податківці припинили діяльність конвертаційного центру, який «відмив» майже 200 млн грн

10 February 2016, 11:15

Співробітниками податкової міліції спільно з прокуратурою та УСБУ в Житомирській області виявлено та нейтралізовано центр мінімізації податкових і митних платежів, який знаходився на території м. Київ та функціонував протягом 2015-2016 років.

Про це Житомир.info розповіли в секторі комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Суть злочинної схеми полягала у наданні послуг по ухиленню від сплати податків шляхом проведення розмитнення продукції за мінімальними цінами з подальшим документальним відображенням реалізації товару на підприємствах з ознаками ризиковості, які в свою чергу формували незаконний податковий кредит реально діючим підприємствам України. В ході проведення санкціонованих судом обшуків, які проводились на території м. Житомира та Києва оперативниками вилучено 16 печаток фіктивних підприємств, близько 500 тис. грн, комп’ютерну техніку, бухгалтерську документацію, продукцію на загальну суму 1,5 млн грн. Встановлено, що внаслідок діяльності вищевказаного центру тільки у 2015 ріці незаконно сформовано податковий кредит з податку на додану вартість на суму понад 30 млн грн. На банківських рахунках ФСПД арештовано 440 тис. грн. Всього незаконним шляхом через банківські установи проконвертовано майже 200 млн. гривень», – розповіли в секторі комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Житомирській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, зареєстрованого у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3 ст.212 КК України

Як повідомляв Житомир.info, Житомирські податківці заблокували роботу конвертаційного центру, який діяв по всій Україні.
 
 
 
 
 
 
 
 
Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі