Влада

У Міністерстві освіти визначились, які екзамени будуть здавати учні четвертих, дев’ятих та одинадцятих класів

11 February 2016, 12:26

Міністерство освіти України визначило, які екзамени та коли, будуть здавати учні четвертих, дев’ятих та одинадцятих класів.

Про це йдеться у наказі Міністерства освіти України № 94 від 08 лютого 2016 року «Про затвердження орієнтовних вимог до проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році».

«Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки від 30 грудня 2014 року № 1547 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 лютого 2015 року за № 157/26602 НАКАЗУЮ: Затвердити Орієнтовні вимоги до проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2015/2016 навчальному році, що додаються. Управлінням (департаментам) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій довести цей наказ до відома керівників навчальних закладів», – йдеться в наказі.

Також в документі зазначається, що шкільні іспити учнів 4 класів пройдуть з 12 по 21 травня з трьох предметів: української мови, літературного читання та математики.

Учні 9 класів з 1 по 8 червня здадуть іспити з української мови, математики та предмета за вибором навчального закладу.

У 2016 році державна підсумкова атестація учнів 11 класів є обов'язковою з трьох навчальних предметів. 5 травня в пунктах проведення ЗНО відбудеться тестування з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання. 11 травня і 13 травня в пунктах ЗНО буде проведено тестування з математики та історії України. 20 травня навчальних закладах, за завданнями Міністерства освіти і науки України, відбудеться іспит з іноземної мови.

У 2016 році для конкурсного відбору осіб, які вступають на основі повної загальної середньої освіти до вищих навчальних закладів України, при розрахунку конкурсного балу враховується значення середнього бала документа (додатка до документа) про повну загальну середню освіту, помноженого на відповідний ваговий коефіцієнт.

Середній бал документа про повну загальну середню освіту обчислюється загальноосвітніми навчальними закладами за 12-бальною шкалою з округленням до десятих та вноситься приймальною комісією вищого навчального закладу до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (далі – Єдина база). Приймальна комісія ВНЗ здійснює перевірку середнього бала атестату та затверджує її своїм рішенням.

Середній бал атестата розраховується як середнє арифметичне річних оцінок з предметів інваріантної складової навчального плану, виставлених у додатку до атестата, та оцінок, отриманих за державну підсумкову атестацію. Розрахунок здійснюється таким чином: кількість предметів, з яких виставлено оцінки = 20; сума балів = 193; середній бал = 193:20=9,65≈9,7. Предмети, з яких зроблено запис «звільнений(а)», у загальну кількість не враховуються. Тобто, в Україні буде здійснюватися переведення середнього бала атестата у 200-бальну шкалу, про це зазначається на сайті Osvita.ua.

Нагадаємо, з 1 лютого 2016 року житомирські школярі можуть реєструватися на ЗНО.

Як повідомляв Житомир.info, колишній начальник управління освіти Житомира Надія Паливода у березні 2014 року зазначала, що зменшення «ваги» атестату з 200 до 12 балів треба відкласти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі