Влада

Міністр розповів, хто поширює чутки про необхідність «випалити» газ для отримання субсидії

11 February 2016, 13:27

Поширення чуток про начебто необхідність «випалити» певний обсяг газу, щоб отримати житлову субсидію на наступний сезон, – це цілеспрямована кампанія газопостачальних підприємств.

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко під час звіту Уряду на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики – повідомила 11 лютого прес-служба Мінсоцполітики.

«Така ситуація виникла через сприятливий температурний режим цього року. Поширюють цю інформацію газопостачальні контори, щоб люди більше спалювали (газу) і сплачували більше», - зазначив міністр.

Очільник міністерства вкотре звернувся до громадян із закликом економити паливо.

«Ще раз кажу: я закликаю всіх економити. Наприкінці сезону у людей, які економлять, на персональних рахунках збережеться певна сума залишку субсидії. І тоді Уряд буде ухвалювати рішення: або дозволити людям і далі використовувати ці субсидії, і таким чином спокійно пройти літній період. Є також варіант монетизації цієї суми, щоб люди вклали її в енергозбереження на наступний сезон. Тому спалювати (надлишкові обсяги газу) не потрібно», - підкреслив Павло Розенко.

Як повідомляв Житомир.info, у січня цього року «Житомиргаз» скаржився на значне скорочення споживання природного газу і нестачу коштів на модернізацію. Водночас, департамент праці та соціального захисту населення Житомирської облдержадміністрації закликав не спалювати газ задля отримання субсидії і не вірити чуткам «якщо не використаєш весь обсяг газу (чи іншої послуги), доведеться повертати субсидію у кінці опалювального періоду».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі