Події

У Житомирській області на ботулізм захворів чоловік, який їв тушонку з качиного м’яса

11 February 2016, 15:03

У Коростишеві Житомирської області вживаючи домашню тушонку, до лікарні потрапив чоловік з підозрою на ботулізм.

Про це Житомир.info повідомляє державна санітарно-епідеміологічна служба в Житомирській

«Мешканця міста Коростишів госпіталізовано в інфекційне відділення Коростишівської центральної районної лікарні з підозрою на ботулізм. Хворий перебуває у стані середньої важкості. У вогнищі триває санітарно-епідеміологічне розслідування. Під ймовірним джерелом токсикоінфекції підозрюється тушонка з качиного м’яса домашнього приготування. Вживали підозрілий продукт 6 осіб, один з них захворів. Причини та обставини виникнення захворювання наразі з’ясовуються», – йдеться у повідомленні.

Заключний діагноз буде встановлено після результатів лабораторних досліджень.

З метою уникнення захворювання на ботулізм серед населення, Головне управління Держсанепідслужби у Житомирській області вкотре нагадує головні правила, яких треба дотримуватись, щоб убезпечити себе і своїх близьких від ботулізму.

Найчастіше ботулізм викликається споживанням недостатньо стерилізованих домашніх консервів, як правило тих, що містять мало кислот. Це, передусім, м’ясні тушонки, рибні консерви, консерви з грибів, буряків, зеленого горошку домашнього виготовлення тощо. Консервовані продукти харчування промислового виробництва є цілком безпечними, оскільки в промислових умовах завжди дотримуються технології  їх приготування.

Як повідомляв Житомир.info, з підозрою на ботулізм у 20 числах грудня 2015 року госпіталізували мешканця одного із селищ Баранівського району Житомирської області. Ймовірним джерелом токсикоінфекції підозрюють копчену рибу домашнього виготовлення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі