Суспільство

У Житомирі двоє довічників стали спеціалістами з управління персоналом, а в колонії так і не дочекалися 13 літрів алкоголю

11 February 2016, 15:50

9 лютого 2016 року в Житомирській виправній колонії (№4) співробітниками  оперативного відділу та відділу нагляду і безпеки у ході огляду периметру внутрішньої забороненої зони виявлено та вилучено 4 мобільних телефони та 13 пластикових пляшок ємністю по 1 літр кожна із рідиною з різким запахом спирту.

Про це повідомляє прес-служба управління ДПтС України в Житомирській області.

«По даному факту адміністрацією Житомирської ВК-4 проводиться перевірка», - йдеться у повідомленні.

Через кілька днів, 11 лютого, у сусідній установі виконання покарань (№8) двоє довічників отримали дипломи освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліст.

«Двоє засуджених до довічного позбавлення волі, які упродовж п’ятьох років за дистанційною формою навчались у Житомирському інституті Міжрегіональної Академії управління персоналом (МАУП) за спеціальністю «Управління персоналом та економіка праці», здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліст», - повідомляє прес-служба управління ДПтС України в Житомирській області.

Дипломи засудженим вручила директор Житомирського інституту МАУП, кандидат педагогічних наук, доктор наук в галузі соціології Тамара Семенюк та заступник директора з інформаційної безпеки МАУП Юрій Довгаль. До привітань приєднались представники спостережної комісії при Житомирському міськвиконкомі Олександр Блощинський та Артур Гузєєв, а також представник громадського об’єднання «Культурно-просвітницький центр «Шлях до життя» Сергій Козлов.

«Адміністрація Житомирської УВП-8 прикладає максимум зусиль для допомоги у питаннях отримання засудженим і ув’язненим освіти, а це і співпраці із навчальними закладами, і можливість користуватись бібліотечним фондом, а також доступ до глобальної інформаційної мережі Інтернет. Отримання повної вищої освіти цими засудженими, які до речі бажають продовжувати навчатись, є яскравим позитивним прикладом для інших в’язнів на шляху до виправлення і перевиховання. А загалом у вищих навчальних закладах здобувають освіту 5 засуджених нашої установи» – зазначив заступник начальника УВП з соціально-виховної та психологічної роботи Анатолій Габітов. 

Як зазначив один із засуджених, для нього стимулом до навчання завжди була і є надія на звільнення від відбування покарання і прагнення на подальше гідне улаштування у соціальному середовищі.

 

Фото прес-служби управління ДПтС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі