Місто

У Житомирі три військові гуртожитки відключили від газу

11 February 2016, 16:40

Другий день без газу живуть мешканці трьох військових гуртожитків на Богунії. Це 250 родин. Без жодного попередження газопостачання вимкнули напередодні о 10-й ранку.

«Просто випадково я встигла приготувати їсти. Так і гріємо у мікрохвильовці одне й те саме по три рази в день. Чоловік теж приїхав у відпустку з АТО. Обходимось тим, що є. Ніхто нас не попереджав абсолютно. Ми вийшли готувати їжу, не подоварювали навіть супи дітям», – каже мешканка гуртожитку Яніна Сосніна.

Люди почали цікавитись і з’ясували, що газ їм відключили за борги.

«Все у нас виплачено вчасно. Ми перераховуємо всі гроші на будинок управління №3 в Озерне. Озерне не перераховує гроші на газове господарство. І так ми залишилися в боргу. Самі жителі ні в чому не винні зовсім» – каже мешканка будинку Галина Садовець.

У будинку управління пояснюють: мешканці цих трьох гуртожитків заборгували за спожитий газ 20 тис. грн. А от, борг підприємства перед компанією «Житомиргаз» - понад 130 тисяч гривень.

«Розрахункові рахунки будинку управління арештовані з 2010-го року. Нашими коштами розпоряджається виконавча служба. У порядку черговості всі кошти, що є, погашаються всім організаціям. Заборгованість підприємства – 15 млн. Це сталося за рахунок того, що всі військові містечка, які були на території Житомирської області, були передані на органи місцевого самоврядування, а борги були передані на будинок управління №3, як правонаступнику», – каже начальник будинку управління №3 Житомирської КЕЧ району Леонід Шпаківський.

Мешканці звернулися за допомогою до міськради, але там розводять руками: гуртожитки – це військове майно, і ці проблеми поза межами впливу міської влади.

«Чоловіки там захищають, а над нами знущаються. Що, їм кидати там все і їхати сюди розбиратися?», - обурюється дружина бійця Оксана Дармопук.

Люди нарікають – вони стали заручниками ситуації, за відповідями йдуть до компанії «Житомиргаз». Там їм нагадують про борг у 130 тис. грн і пропонують шляхи вирішення проблеми:

«Є вихід з даного положення, який ми в даній ситуації рекомендували. Є можливість укласти договір, але хтось з вас один повинен буде збирати кошти з усіх абонентів і розраховуватись по загальному будинку», - говорить директор ТОВ «Житомиргаз Збут» В'ячеслав Тарасов.

Мешканці погодилися на такі умови. На укладання договорів людям дали 10 днів і на цей час пообіцяли відновити газопостачання. Коли сюжет готувався до виходу, мешканці повідомили, що їм включили газ, але попередили: у разі невиконання умов 22-го лютого його знову вимкнуть.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі