Події

У Житомирі на хабарі затримали пожежного інспектора, який вимагав гроші за нереагування на виявлені порушення

12 February 2016, 15:08

Співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно з прокуратурою, Національною поліцією та внутрішньою безпекою ДСНС затримали головного інспектора Житомирського міськвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій, який систематично вимагав гроші за уникнення підприємцями відповідальності через порушення вимог пожежної безпеки.

Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Старший лейтенант служби цивільного захисту під час проведення перевірок змушував комерсантів платити йому «відступне» за нереагування на виявлені порушення. Здирник встановив фіксовану суму винагороди – 10 відсотків від загальної вартості робіт та послуг з усунення недоліків (їх вартість коливалася від 10 до 150 тисяч гривень). При цьому данина передавалася не особисто пожежному інспектору, а перераховувалася на рахунки підконтрольних йому підприємств. Лише потім гроші передавалися здирнику «довіреною» особою», – йдеться у повідомленні.

12 лютого співробітники Управління СБ України в Житомирській області та прокуратури затримали пожежника одразу після одержання ним частини із обумовлених 10 тисяч хабара.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших фактів вимагання грошей зловмисником.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру.

Судячи з фото, затримання відбувалося на перехресті вулиць Київська-Східна.

Фото прес-групи УСБ України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі